Simplu și ingenios: 20 de sfaturi utile pentru o viață mai ușoară la bucătărie!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Unele sunt bune, altele mai puțin bune, unele sună convingător, altele sună absurd. Și nu ai cum să afli până nu încerci. Dar fii pe pace, astăzi avem doar trucuri testate în timp. Ele îți vor economisi timpul, energia, nervii și banii. Cu alte cuvinte, îți vor face viața mai ușoară.

Sfaturi utile în bucătărie

#1. Iată cum se prepară o pită umplută în doar câteva minute! Singurul dezavantaj e că va trebui să te descurci cu tocmai 4 straturi de aluat. Ești sigură că le vii de hac?

#2. Folosește condimentele și uleiul de la tăieței instant pentru a da un pic de aromă floricelelor de porumb și a obține același gust ca din magazin.

#3. Știai că poți folosi feliatorul de mere și pentru cartofi? Datorită acestui truc cartofii tăi vor avea un aspect spectaculos și se vor coace uniform.

#4. Iar cașcavalul poate fi prăjit într-un cuptor electric pentru gofre. Da, da, ai înțeles bine, în imagine e o bucată de cașcaval, nu o napolitană.

Sfaturi în bucătărie pentru începători

#5. Pentru a încălzi două pizze concomitent, așază-le în felul următor, iar în mijloc va rămâne loc pentru un aperitiv.

#6. Păstrează câțiva struguri de poamă în congelator, deoarece boabele lor pot fi folosite în loc de cubulețe de gheață pentru vin. Ele arată spectaculos și pot fi consumate imediat după ce ai sorbit băutura.

#7. Ca sticlele de bere să nu rostogolească în frigider, fixează-le folosind câteva clipsuri de birou. Un sfat foarte actual în timpul Campionatului European de Fotbal.

#8. Nu arunca borcanul cu maioneză sau ketchup dacă este pe terminate. Adaugă în borcan ulei de măsline, câteva lingurițe de oțet și niște condimente la discreția ta, și vei obține un dressing minunat pentru salată.

Sfaturi culinare în bucătărie

#9. Dacă vrei cu orice preț să pregătești un hot dog de casă, dar nu ai franzeluțe la îndemână, poți folosi un cartof generos. Firește că gustul e altul, dar altul nu înseamnă mai rău.

#10. Sticlele goale de ketchup pot fi transformate în dozatoare excelente pentru aluat.

#11. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut dintr-un termos vechi sau din râșniță, toarnă două linguri de făină de orez în recipient și amestecă cu apă. În doar câteva ore, mirosul va fi neutralizat complet. Dacă nu ai făină, poți folosi orez alb.

#12. Dacă vrei ca pâinea prăjită să aibă un gust crocant și o crustă aurie, adaugă un pic de zahar brun în ouă înainte de a scufunda pâinea în amestec. Acest truc îi va adăuga culoare și aromă.

Trucuri bucătărie bunica

#13. Dacă adori peștele la grătar, dar nu îți place să cureți metalul – acoperă barele cu felii de lămâie. În acest fel, și peștele va fi mai gustos, și grătarul va rămâne curat.

#14. Cine a zis că un capac prea mic este nefolositor? Iată cât de simplu poate fi rezolvată problema cu care se confruntă milioane de oameni!

#15. Dacă ai rămas singur la bucătărie și nu are cine ține strecurătoarea, întotdeauna poți apela la acest truc!

#16. Dacă te numeri printre oamenii care gătesc orezul în pungă – iată o șmecherie care te va ajuta să scurgi apa mai eficient.

Sfaturi pentru gospodine bucătărie

#17. Folosește o cheie pentru a sparge mai ușor și mai eficient alunele. Această tehnică rezolvă cel puțin trei probleme. Nu te vei lovi peste degete, nu vei strica niciodată miezul și vei sparge toate alunele dintr-o singură lovitură.

#18. Dacă vrei să faci chifteluțe, înmoaie-ți mâinile în ulei. În acest fel, carnea nu se va lipi de mâini, iar chiftelele vor fi netede și omogene.

#19. Pentru a găti ouă ochiuri perfecte, toarnă ouăle în inele de ceapă.

#20. Pentru a preveni acumularea de grăsime pe răzătoare, unge răzătoarea cu ulei înainte de a rade cașcavalul.

Citește și: De ce nimeni nu m-a învățat asta până acum? 23 de sfaturi super utile în bucătărie!