Simplu și ingenios: 10 trucuri pe care le folosesc doar gospodinele adevărate!

Cum să tratezi o arsură? Cum să scapi de mirosul neplăcut din pantofi? Cum să-ți albești dinții acasă?

Zi de zi avem de înfruntat zeci de probleme mărunte legate de locuința în care trăim și alte aspecte ale rutinei cotidiene. Unele probleme le depășim mai ușor, altele mai greu, în dependență de starea noastră de spirit, dar și de trucurile pe care le avem în arsenal. Din fericire, aproape toată lumea are acces la internet, unde putem găsi o infinitate de trucuri care ne fac viața mai ușoară, iar starea de spirit mai senină. Despre 10 asemenea trucuri, vom discuta împreună cu tine astăzi.

Sfaturi gospodărești pentru femei

Scapă de mirosul urât din încălțăminte

Pantofii umezi se usucă mult timp, iar pentru a accelera acest proces vei avea nevoie de o mână de nisip igienic pentru pisici. Toarnă nisipul în săculețe improvizate de nailon (le poți confecționa dintr-o pereche veche de ciorapi) și lăsa-l să stea în pantofi timp de o noapte. Cristalele de silicat din componența acestuia, vor absorbi toată umezeala.

Iar pentru a preveni răspândirea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut din încălțăminte, poți repeta procedura, dar pune în săculețe o cantitate moderată de bicarbonat de sodiu.

Albirea dinților cu coaja de banană

Nici vorbă de albire cu bicarbonat, sare, cărbune activat sau peroxid de hidrogen care atacă smalțul! Tot de ce vei avea nevoie este puțină răbdare și o simplă coajă de banană. Banana se decojeşte, iar dinţii se freacă atent cu partea din interior a cojii timp de 15 minute. Ulterior, spală-ți dinții în mod obișnuit pentru a îndepărta amestecul de banană rămas. Repetă procedura în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Citește și: 5 sfaturi pentru sănătatea femeilor din partea medicului tibetan Phuntsog Wangmo

Sfaturi utile pentru casă

Petele de transpirație ies cu…cartof!

Mai bine zis – nu apar! Cartoful împiedică apariția petelor de transpirație pe haine, în zona de sub braț. E suficient să tai un cartof în jumătate și să ștergi haina subsuoară cu partea interioară a acestuia. Lasă sucul să se înmoaie și clătește haina cu apă. De acum înainte, petele nu vor apărea, chiar dacă o să transpiri.

Un remediu neobișnuit pentru arsuri

Sosul de soia este un remediu excelent contra arsurilor minore ale pielii. Acesta ameliorează rapid durerea și inflamațiile, elimină roșeața și facilitează regenerarea țesăturilor. Data viitoare când te frigi cu un strop de ulei mai ștrengar din tigaie, acoperă inflamația cu sos și scapă de senzațiile neplăcute.

Citește și: 7 trucuri simple de urmat pentru ca să fie mereu curat în casă

Sfaturi practice pentru gospodine

Cum să păstrezi curată sticla de sos sau ulei vegetal?

La sigur te-ai confruntat cu situația când torni ulei în tigaie și o anumită cantitate de ulei se scurge pe suprafața exterioară a sticlei. Pentru a preveni acest moment neplăcut, poți prinde un șervețel în apropiere de gura acesteia, ca uleiul să se îmbibe.

Dar tu știai cum să folosești corect un tocător de bucătărie?

Citește și: 7 secrete ale gospodinelor, pentru un miros mereu proaspăt, în casă

Trucuri de bucătărie

O metodă eficientă de topire a untului

Ai uitat să scoți la timp untul din frigider și acest lucru ți-a dat planurile peste cap? Nu te descuraja, acoperă untul cu un pahar și deliciul se va topi mult mai rapid.

Cum să încălzești corect hrana în cuptorul cu microunde?

Orice aliment plasat în cuptorul cu microunde se va încălzi mai rapid dacă îl muți spre marginile farfuriei.

Trucuri care îți vor face viața mai ușoară

Calcă hainele fără fier!

Cum? Vei avea nevoie doar de o oală cu apă fierbinte, dar ai grijă să nu fie arsă la fund.

Scapă de mirosul de usturoi de pe mâini

Mirosul de usturoi de pe mâini poate fi îndepărtat dacă freci ușor mâinile de orice suprafață inoxidabilă.

Citește și: 10 produse care strică mirosul corporal! Cum să le neutralizezi?