Simplu și ingenios: 10 trucuri care îți vor face curățenia ușoară

O casă dezordonată este o sursă inepuizabilă de stres și una din cauzele mai puțin evidente ale depresiei. Iar ordinea, din contra, ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile. Iată câteva trucuri simple, care te vor ajuta să faci curat și îți vor economisi timpul, energia, nervii și banii. Cu alte cuvinte, îți vor face viața mai ușoară.

Trucuri pentru o curățenie rapidă

1. Folosește un tub de hârtie igienică pentru a da cu aspiratorul în locurile înguste și greu accesibile.

2. Pentru a curăța rosturile de la gresie și făianță, amestecă 100 de ml de apă cu 100 de grame de bicarbonat de sodiu, până obții o soluție cremoasă, omogenă, asemănătoare cu smântâna și aplică amestecul pe chituri la fel ca în imaginea de mai jos. Lasă soluția să stea timp de 10 minute, după care freacă rosturile cu periuța de dinți până se curăță complet.

3. Pentru a nivela urmele de mobilă rămas pe covor, pune câteva cubulețe de gheață pe zonele cu probleme. Peste 12 ore covorul va fi ca nou.

4. Dacă vrei să cureți suportul pentru cuțite, folosește un aspirator cu cea mai îngustă duză sau un uscător de păr. Iar dacă vrei să nu rămână praf deloc, vei avea nevoie de o perie lungă pentru curățat narghileaua.

5. Pentru a curăța mașina de spălat vase nu ai nevoie de soluții scumpe din magazin. Pornește mașina la un ciclu complet de spălare lăsând înăuntru un recipient cu oțet. Oțetul îndepărtează excelent murdăria și asigură un efect antibacterian durabil.

6. Ca să găsești un obiect mărunt, pierdut pe covor, acoperă gura aspiratorului cu o șosetă sau cu ciorapi de nailon.

7. Până înveți pisica să meargă la litieră, va trebui să speli covorul de câteva ori. Pentru a îndepărta petele de urină, șterge zona afectată cu apă, apoi toarnă puțin oțet pentru a neutraliza mirosul. Așteaptă să se usuce și toarnă bicarbonat de sodiu deasupra. Într-un final, nu uita să dai cu aspiratorul.

8. Pentru a înlătura depunerile de cafea din ibric, așază o felie generoasă de lămâie la fundul acestuia, toarnă apă și pune ibricul la fiert.

9. O rolă adezivă e bună nu doar pentru îndepărtarea scamelor de pe haine, ci și pentru colectarea prafului, firelor de păr, pufului, ațișoarelor și altor resturi textile care se adună pe tapițerie, boxe, abajururi etc. De altfel, rola te poate salva dacă ai spart un pahar și nu ai un aspirator la îndemână pentru a strânge cioburile mărunte de sticlă.

10. Din cauza depunerilor de calcar și a impurităților din apă, pe robinete, baterii și capete de la duș apar urme care se curăță greu, arată urât și facilitează răspândirea bacteriilor. Pentru a scăpa de ele, e suficient să tai o lămâie în jumătate și să ștergi suprafețele afectate cu unul din capete. După ce ai tratat zona cu lămâie, șterge suprafața cu un prosop uscat pentru a înlătura definitiv urmele de calcar.

Citește și: NU încălzi aceste bucate la microunde: Iată la ce pericole te expui!