Simplu și ingenios: 10 trucuri care îți vor face curățenia ușoară!

Cu toții vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Dacă vrei să ai o casă curată trebuie să faci ordine în fiecare zi. Iată câteva trucuri care îți vor face sarcina mai ușoară.

Trucuri pentru curățenie ușoară

1. Pentru a curăța mai repede grila de aerisire, folosește șervețele umede. Tot ce trebuie să faci este să înfășori un șervețel pe o riglă și să petreci cu rigla printre barele grilei de aerisire.

2. Iar pentru a îndepărta mai ușor petele de apă de pe pahare, toarnă în apă puțin alcool etilic. Această soluție îndepărtează murdăria și nu lasă urme după spălare.

3. Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară pentru a păstra curățenia în interiorul lui. Folia asigură o protecție la fel de bună precum covorașele din silicon, dar costă mult mai puțin.

4. Pentru a curăța mai repede cuptorul cu microunde, pune un pahar cu apă înăuntru, iar în apă adaugă două linguri de oțet. Lasă cuptorul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburii vor înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi cu un burete uscat.

5. Iar pentru a îndepărta grăsimea întărită de pe aragaz, presară pe lavetă puțină făină.

6. Cărbunele activ absoarbe foarte bine mirosurile. Prin urmare, dacă din frigiderul tău miroase urât, pisează 8-10 comprimate de cărbune activ și lasă pulberea în frigider timp de câteva zile. Cu ajutorul cărbunelui poți scăpa de mirosul urât din dulapul de bucătărie, din coșul de gunoi, din coșul de rufe, din încălțăminte sau din litiera pentru pisici.

7. Pentru a elimina depunerile de cafea din ibric, așază o felie generoasă de lămâie la fundul acestuia, toarnă apă și pune ibricul la fiert.

8. Pentru a scăpa de pânza de păianjen din colțuri, vei avea nevoie de un mop și de o șosetă.

9. O rolă adezivă e bună nu doar pentru îndepărtarea scamelor de pe haine, ci și pentru colectarea prafului, firelor de păr, pufului, ațișoarelor și altor resturi textile care se adună pe tapițerie, boxe, abajururi etc. De altfel, rola te poate salva dacă ai spart un pahar și nu ai un aspirator la îndemână pentru a strânge cioburile mărunte de sticlă.

10. Pentru a curăța mai repede ramele ferestrei, taie un burete de bucătărie în două.