Simplu și eficient: 10 trucuri de machiaj ca să arăți mai tânără cu 10 ani!

Unele lucruri, cu timpul, nu fac decât să devină mai bune – vinul, cașcavalul, cărțile. Și ne-am dori foarte mult ca pielea, părul și corpul nostru să continuie această listă și să arătăm cât mai tineri posibil. Din păcate, sau poate din fericire, viața noastră e organizată altfel, dar nu înseamnă că nu putem păstra tinerețea, mai ales când aceasta vine adânc din interior. Stiliștii și cosmeticienii contemporani se află într-o continuă căutare a celor mai diverse căi și modalități de a prelungi frumusețea și tinerețea noastră, iar despre cele mai eficiente din ele vom discuta împreună cu tine astăzi!

Trucuri simple pentru un machiaj care te întinerește

Crema pentru întinerirea tenului

Odată cu înaintarea în vârstă se recomandă să-ți actualizezi nu doar garderoba, ci și setul cosmetic. Lasă pudra și gelul pe seama celor tineri și neliniștiți și completează-ți setul cu creme. Produsele cosmetice sub formă de creme au efect de întinerire pe termen lung și afectează mult mai puțin integritatea tenului decât pudra sau gelul, lucru foarte important, din moment ce pielea ta nu mai e la fel de rezistentă ca în urmă cu 20 de ani.

Citește și: 9 sfaturi de la stiliști care te vor ajuta să arăți superb

Machiajul sprâncenelor pas cu pas

Sprâncenele lungi, dramatice, desenate cu un creion ascuțit, arată vulgar, demodat și deplasat pe femei după 50 de ani, ba mai mult, nu fac decât să adauge vârstă. Din fericire, întotdeauna există o soluție. În primul rând, evită nuanțele întunecate când faci machiajul sprâncenelor. Cel mai bine e ca sprâncenele să fie de aceeași nuanță cu culoarea ta naturală sau ușor mai întunecate.  În al doilea rând, dacă nu știi cum să manipulezi cu creionul, astfel încât liniile să fie moi și netede, mai bine folosește umbre.

Machiaj în nuanțe maro

Continuând gândul de mai sus, îți sugerăm să eviți machiajul întunecat pentru gene și sprâncene, decât dacă, din anumite motive, vrei să arăți mai bătrână. Nuanțele prea întunecate îngustează vizual ochii și accentuează ridurile de expresie sau alte defecte ale pielii. În locul acestora, îți recomandăm să încerci nuanțe maro, de culoarea ciocolatei sau a caramelului, care vor adăuga expresie și rafinament chipului tău și te vor face să arăți mai tânără.

Citește și: Foto înainte-după machiaj: 9 dovezi uimitoare că machiajul este o magie

Machiaj în nuanțe de bej

Nuanțele calde, cum sunt bej, caramel sau piersic din componența fondului de ten se potrivesc pentru pielea matură, subliniind feminitatea ta, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da un aspect insensibil și agresiv.

Iluminator pentru un ten strălucitor

Un makeup strălucitor, care umezește ușor pielea, te va întineri vizual cu 10 ani. Ai grijă să nu-l confunzi cu luciul gras, care nu are legătură cu frumusețea și prospețimea. Când celulele sunt hidratate, elastice și tinere, pielea pare sănătoasă și frumoasă, iar chipul mai tânăr ca niciodată.

Pentru a obține un asemenea efect, îți recomandăm să folosești un iluminator pentru ten, care reflectă în mod eficient lumina și oferă strălucire feței tale. Există 2 modalități de a aplica un asemenea agent de evidențiere. Fie direct, în zona nasului și a pomeților, fie să-l amesteci cu fondul de ten și să-l distribui uniform pe întreaga suprafață a feței.

Machiaj în nuanțe mate și sidefate

Atunci când alegi setul cosmetic, trebuie să fii atentă nu doar la nuanțe moi și texturi cremoase, ci și la prezența sau absența sclipiciului, mai ales când vorbim de umbre. În acest caz, sclipiciul pentru machiaj este de prisos. Mai bine să obții un efect similar datorită uleiurilor din compoziția anumitor tipuri de machiaj.

Citește și: 5 trucuri simple de machiaj, care te vor face să arăți cu 10 ani mai tânără

Păr blond cu rădăcini închise

La fel ca makeup-ul, părul întunecat adaugă vârstă. Și viceversa. În general, după 40 de ani, stiliștii recomandă să alegi o nuanță de vopsea similară culorii naturale a părului tău, sau puțin mai deschisă.

Păr strălucitor și mătăsos

Un alt truc care te va ajuta să arăți mai tânără. Luciul poate fi obținut prin tratament cu vitamine în cadrul unui salon sau acasă, cu remedii naturiste, în particular, măști hidratante sau uleiuri, pe care le poți aplica de una singură cu ajutorul palmelor, de la rădăcini spre vârfuri.

Vopsirea rădăcinilor acasă

Nu uita să vopsești rădăcinile, fiindcă chiar și jumătate de centimetru de păr cărunt îți poate da de gol vârsta. Dacă nu ai suficient timp, poți folosi o pudră tonifiantă pentru păr, care va masca zona până la următoarea vopsire.

Dacă makeup-ul nu este o soluție pentru tine, găsești o alternativă bună aici: Uită de machiaj! 5 nuanțe ale părului, care te vor face să arăți mai tânără chiar și fără machiaj