Simplu și cu gust: Ține cont de aceste 8 sfaturi la amenajarea băii

Cu toții vrem să trăim într-un apartament spațios, în care să ne simțim bine fără grija spațiului insuficient. Am vorbit până acum despre hol, bucătărie, dormitor și camera de zi. Iar astăzi e timpul să discutăm despre baie. Iată 8 recomandări la amenajarea băii pe care trebuie să le cunoști.

1. Montează un dulap deasupra toaletei

Pentru un plus de confort multe persoane își echipează baia cu dulăpioare situate chiar deasupra toaletei. În special în apartamentele unde baia și toaleta sunt împreună. Dacă îți dorești o astfel de amenajare, ai 4 opțiuni – dulapuri încorporate în perete, dulapuri suspendate, rafturi și nișe.

2. Creează o zonă multifuncțională în jurul oglinzii

Acest design este practic, stilat și inovator. Oglinda extinde vizual spațiul din interior, iar rafturile optimizează zonele neutilizate. Un asemenea decor poate fi creat și montat de sine-stătător. În camera de mai jos diferite rafturi sunt ancorate și în jurul oglinzii și deasupra vasului de toaletă.

3. Montează o etajeră de colț

O etajeră elegantă, îngustă și înaltă, poate fi instalată chiar la intrarea în baie, alături de cuier. 30-50 de centimetri adâncime sunt suficienți pentru a stoca acolo tot de ce ai nevoie, începând cu loțiunile pentru piele și terminând cu prosoape.

4. Ține cont de culori

Potrivit designerilor, combinațiile de negru, gri, mentă, alb și albastru constituie un fundal excelent pentru baie. Aceste culori dau senzația de prospețime și extind spațiul din punct de vedere vizual. Iar dacă vrei ca pe pereții din baie să nu rămâne urme, alege un mozaic cu diferite nuanțe de albastru.

5. Profită de colțuri

Un mic raft suspendat îți va face dușul de dimineață mult mai plăcut, deoarece nu va mai trebui să te întinzi după șampon și alte loțiuni pentru corp. Ele vor fi întotdeauna la îndemână, ferite de stropi și de murdărie. Raftul se montează ușor (se lipește), are o fixare bună și nu ocupă mult spațiu.â

6. Fii atent la acoperire

Gresia netedă și lucioasă arată bine, dar este foarte primejdioasă. Chiar și câteva picături de apă o pot transforma într-un lunecuș. Iar rezultatul este imprevizibil. Mai ales într-o cameră mică, plină de suprafețe dure. Cu alte cuvinte, e mai bine să renunți la estetica vizuală și să alegi un material mai puțin lunecos sau să cumperi un covoraș antiderapant.

7. Folosește suporturi multifuncționale

Amenajarea băii e despre multifuncționalitate. În primul rând, în casă trăiesc mai multe persoane. În al doilea rând, ai nevoie de mai multe produse. Și în al treilea rând, ai prea puțin spațiu. Un organizator multifuncțional va rezolva această problemă.

8. Împarte baia în zone

Acest truc o va face mai confortabilă și mai ordonată. Ordinea este foarte importantă, deoarece ne ajută să ne relaxăm. Iar baia e singurul loc din casă unde ne putem bucura de intimitate. Zonarea se face prin culori și texturi.