Simple și utile: 20 de trucuri pentru o viață mai bună!

Cum să îndepărtezi petele de transpirație? De ce să cumperi legume de diferite culori? Cum să păstrezi cartofii corect? Și de ce să ștergi fermoarul cu mina de la creion. Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

1. Pentru a afla lungimea unei sfori fără instrumente de măsurare, trebuie să o înfășori în jurul mâinii, folosind cotul și baza degetului mare. O rotație înseamnă în medie 80 de centimetri.

2. O modalitate ușoară de a determina dacă ramura unui copac este suficient de groasă pentru a te susține – este să o compari cu încheietura mâinii. Dacă ramura este mai groasă decât încheietura, poți să stai liniștit.

3. De obicei, supermarketurile afișează cele mai scumpe articole la nivelul ochilor. Dacă te uiți mai jos, cu siguranță vei găsi același produs, dar de la altă firma si la un preț mai mic.

4. Intensitatea aromei usturoiului depinde de momentul când îl adaugi în bucate. Pentru o aromă mai pronunțată, usturoiul se adaugă la final, iar pentru una mai fină, cățeii se adaugă la început.

5. Pentru a îndepărta un abțibild mofturos vei avea nevoie de un uscător de păr. Pornește uscătorul și ține-l orientat spre abțibildul cu bucluc timp de câteva minute.

6. Dacă fermoarul își face de cap și se blochează mai des decât ți-ai fi dorit, șterge-l cu mina unui creion și închizătorul va aluneca mai ușor.

7. Dacă știi că trebuie să parcurgi un loc mai întunecos, închide ochiul drept în avans. Iar atunci când vei ajunge în întuneric, deschide ochiul drept și închide ochiul stâng. Vei vedea mult mai bine, pentru că ochiul, fiind închis, a reușit să se adapteze la întuneric.

8. Apa în care ai fiert macaroanele e bună pentru a uda florile de apartament, dar numai după ce se răcește. Compușii eliberați de paste vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața.

9. Pune ceapa în congelator înainte să o toci (timp de 10 minute). Chiar dacă va îngheța puțin, leguma se va tăia mai ușor, iar sucul nu va face vapori, respectiv nu îți vor da lacrimile.

10. Dacă vrei să te simți puțin mai fericit, mănâncă ceva picant. Capsaicina stimulează zonele creierului responsabile de plăcere.

11. Dacă vrei să te alimentezi sănătos, dar ți-e lene să întocmești o rație alimentară echilibrată – fă-ți obiceiul de a cumpăra legume de 4 culori diferite. În acest fel, vei oferi corpului setul minim de nutrienți.

12. Pentru a înțelege dacă o bucată de carne de vită este bună, apasă pe carne cu degetul. Dacă depresiunea se nivelează rapid, atunci carnea este proaspătă.

13. Ca tava pentru vopsea să rămână curată, acoperă suprafața acesteia cu polietilenă sau cu folie alimentară. Acest truc nu îți va afecta munca, dar la final vei avea de spălat cu un obiect mai puțin.

14. Petele de transpirație ies cu… suc de cartofi! Mai bine zis, nu apar. Cartoful previne apariția urmele de transpirație pe haine. E suficient să tai un cartof în jumătate și să ștergi haina subsuoară cu partea interioară a acestuia. Lasă amidonul să se înmoaie și clătește haina cu apă.

15. Usturoiul conține o cantitate mare de alicină. Această substanță este foarte utilă pentru organism și tinde să se evapore. De aceea, se recomandă să pui un cățel de usturoi sub pernă. Vaporii de alicină vor pătrunde în organism și vor lupta cu virușii în timp ce dormi.

16. Șterge-ți mâinile cu ulei vegetal pentru a scăpa de senzația de mâncărime care apare după tocarea ardeiului iute. Abia apoi, spală-te cu săpun.

17. Cea mai simplă modalitate de a scoate un inel înțepenit de pe deget este să te dai cu WD-40. Dar nu uita să-ți speli mâinile cu săpun și soluție de spălat vase pe urmă.

18. Când călătorești cu avionul, pentru orice eventualitate, numără câte rânduri te separă de ieșirea de urgență. În cazul în care, în timpul unei catastrofe, cabina va fi plină de fum și ieșirea nu va fi vizibilă.

19. Primăvara verdețurile sunt ieftine. Prin urmare, poți să le cumperi și să le îngheți. E suficient să le tai frunzele, să le mărunțești, să le speli, să le usuci și să le pui într-o pungă ermetică, în congelator. Verdețurile își vor menține prospețimea tot anul.

20. Pune cartofii alături de mere, dacă nu vrei ca aceștia să încolțească abundent și să-și piardă prospețimea. Merele eliberează etilenă, un gaz care împiedică cartofii să încolțească.