Nimeni nu îți va spune despre ele: 12 sfaturi care sună absurd, dar chiar funcționează!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Cred că am citit mii de sfaturi de-a lungul timpului, dar ele nu se termină niciodată. Sfaturi utile, sfaturi super utile, sfaturi inutile, sfaturi de dragul sfatului, sfaturi dăunătoare, sfaturi de la deștepți și sfaturi de la mai puțin deștepți. Un lucru e cert, nu știi până nu încerci, pentru că unele sună aberant și absurd, dar în practică chiar funcționează.

Sfaturi utile în viața de zi cu zi

1. Dacă pisica ta s-a îmbolnăvit și nu ai o cușcă specială ca să o duci la veterinar, folosește un coș pentru rufe cu găuri, care poate fi găsit în cel mai apropiat magazin.

2. Iar dacă nu ai bani pentru un scaun confortabil de birou, pur și simplu folosește o pernă.

3. Dacă ai de călcat o haină șifonată și vrei să scapi de cute inestetice, dar nu ai un fier de călcat la îndemână, folosește o oală cu apă fierbinte pentru a-i veni de hac.

4. Pentru a îndepărta un abțibild mofturos vei avea nevoie de un uscător de păr. Pornește uscătorul și ține-l orientat spre abțibildul cu bucluc timp de câteva minute.

5. Puțini știu despre asta, dar alunele pot fi sparte cu presa de usturoi.

6. Sună ciudat, dar apa în care ai fiert macaroanele e bună pentru a uda florile de apartament, dar numai după ce se răcește. Compușii eliberați de paste vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața.

7. Pentru a încălzi două pizze concomitent, așază-le în felul următor, iar în mijloc va rămâne loc pentru un aperitiv.

8. Dacă vrei cu orice preț să pregătești un hot dog de casă, dar nu ai franzeluțe la îndemână, poți folosi un cartof generos. Firește că gustul e altul, dar altul nu înseamnă mai rău.

9. Sticlele goale de ketchup pot fi transformate în dozatoare excelente pentru aluat.

10. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut dintr-un termos vechi sau din râșniță, toarnă două linguri de făină de orez în recipient și amestecă cu apă. În doar câteva ore, mirosul va fi neutralizat complet. Dacă nu ai făină, poți folosi orez alb.

11. Acoperă oala cu o lingură dacă vrei să nu se verse pe foc.

12. Dacă adori peștele la grătar, dar nu îți place să cureți metalul – acoperă grilele cu felii de lămâie. În acest fel, și peștele va fi mai gustos, și grătarul va rămâne curat.