Simple și utile: 10 sfaturi care sună absurd, dar chiar funcționează!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Cred că am citit mii de sfaturi de-a lungul timpului, dar ele nu se termină niciodată. Sfaturi utile, sfaturi super utile, sfaturi inutile, sfaturi de dragul sfatului, sfaturi dăunătoare, sfaturi de la deștepți și sfaturi de la mai puțin deștepți. Un lucru e cert, nu știi până nu încerci, pentru că unele sună aberant și absurd, dar în practică chiar funcționează.

1. Dacă te gâdilă în gât

Freacă sau zgârie un pic urechea. Atunci când pavilionul urechii este stimulat, apare în mod reflex un spasm muscular în gât. Iar acesta calmează mâncărimea.

2. Dacă vrei să tragi cu urechea, dar nu se aude

Întoarce-te cu urechea dreaptă spre sursă. Urechea dreaptă preia mai bine ritmurile rapide de vorbire. Pe de altă parte, dacă vrei să distingi o melodie care se aude încet, întoarce-te cu urechea stângă, care e mai potrivită în acest sens.

3. Dacă nasul este înfundat

Atinge cu limba cerul gurii, apoi apasă cu degetele între sprâncene. Ca urmare, vomerul, osul lat care desparte fosele nazale, va elibera tensiunea.

4. Dacă te arde stomacul în timpul nopții

În acest caz, dormi pe partea stângă. Studiile au arătat că în această poziție este eliberat mai puțin acid în esofag.

5. Dacă te doare un dinte

Freacă un cub de gheață de dosul mâinii, cu mișcări sub formă de litera V între degetul mare și arătător. Stimularea nervilor din această zonă a mâinii blochează semnalele de durere ale creierului.

6. Dacă te-ai ars la deget

Lipește un alt deget de arsură. E important ca degetul să fie curat. Chiar dacă obiectele reci ameliorează mai bine durerea, este mai probabil să provoace vezicule, decât degetele care are o temperatură normală.

7. Dacă ai băut până la amețeală

Pune mâna pe ceva stabil. Partea urechii interne care este responsabilă de echilibru, cupula, plutește într-un fluid care are aceeași densitate ca și sângele. Alcoolul diluează sângele din cupulă, îl face mai puțin dens și provoacă senzația de amețeală. Senzațiile tactile îi dau o altă impresie, iar lumea revine la normal.

8. Dacă te doare într-o parte când alergi

Expiră în timp ce calci pe piciorul stâng. Majoritatea oamenilor fac invers. În zadar, pentru că acest lucru creează presiune asupra ficatului, care se află în dreapta, și apasă pe diafragmă, provocând durere în lateral.

9. Dacă îți curge sânge din nas

Stai în poziție verticală și apleacă-te ușor în față, nu invers, cum ne-au învățat alții în mod eronat. Astfel vei reduce presiunea sanguină și nu vei înghiți sânge și secreții nazale, ce pot provoca vomă. Apasă nările pentru a comprima zona cu hemoragie, folosind degetul mare și cel arătător.

10. Dacă inima bate puternic

Suflă. Frecvența cardiacă este influențată de fazele respirației: inhalarea provoacă deprimarea nervului vag și accelerarea ritmului cardiac, iar expirația provoacă iritarea nervului vag și încetinirea activității cardiace.