De ce nimeni nu m-a învățat asta până acum? 23 de sfaturi super utile în bucătărie!

Micile trucuri de bucătărie îți pot economisi timpul, energia, nervii și banii. Cu alte cuvinte îți pot face viața mai ușoară. Prin urmare, am adunat experiența gastronomică a câtorva generații într-un singur articol și am pregătit pentru tine cele mai neobișnuite și utile trucuri de bucătărie, care au fost testate în timp și la sigur îți vor da o mare mână de ajutor.

Sfaturi practice în bucătărie

#1. Taie bucata necesară de cașcaval cu tot cu ambalaj. În acest fel vei evita situația neplăcută când ambalajul e mai mare ca bucata rămasă și trebuie cumva să o scoți. În plus, ulterior poți folosi a doua bucată de ambalaj pentru a proteja produsul.

#2. Perie ouăle cu ulei vegetal înainte de a le pune în frigider. Acest truc le va menține prospețimea timp de încă 3-4 săptămâni!

#3. Pentru a curăța ghimbirul nu ai nevoie de cuțit. La fel de bine te poți descurca cu ajutorul unei lingurițe.

#4. Fixează o felie de pâine acolo unde ai tăiat tortul și acesta va rămâne moale și delicios pentru mai mult timp.

#5. Dacă rețeta îți cere doar câteva picături de suc de lămâie și nu vrei să distrugi un fruct întreg – străpunge lămâia cu o scobitoare. După care acoperă gaura cu bandă adezivă și pune fructul în frigider.

Sfaturi pentru gospodine bucătărie

#6. Dacă borcanul cu maioneză este pe terminate – nu te grăbi să-l arunci. Adaugă în borcan puțin oțet, ulei de măsline și condimente, și vei obține un dressing excelent pentru salată.

#7. Înmoaie fructele de pădure proaspete într-o soluție ușoară de oțet pentru a preveni apariția mucegaiului.

#8. Păstrează ceapa și usturoiul în pungi de hârtie găurite. În acest fel, legumele își vor păstra proprietățile pentru mai mult timp și cel puțin două luni nu vor fi afectate de mucegai.

#9. Pentru a menține prospețimea fructului de avocado, acesta trebuie păstrat alături de ceapă sau stropit cu oțet de mere.

#10. Păstrează cartofii alături de mere. Merele eliberează un gaz numit etilenă, care împiedică cartofii să încolțească.

Sfaturi culinare în bucătărie

#11. Mai ții minte de borcanul cu maioneză? Același lucru îl poți face și cu resturile de Nutella. Toarnă lapte fierbinte în borcan, amestecă bine și vei obține ciocolată fierbinte.

#12. Ce zici de această modalitate neobișnuită de a curăța un mango? E mult mai comodă și practică decât pare la prima vedere.

#13. Dacă vrei ca ananașii să se coacă mai repede, ține-i cu vârful în jos și nu uita să le tai frunzele.

#14. Știai că dacă păstrezi țelina în folie de aluminiu, aceasta își va menține prospețimea chiar și o lună? Același lucru e valabil și pentru broccoli.

#15. Păstrează borcanul cu unt de arahide cu susul în jos și data viitoare îți va fi mai ușor să-l extragi.

Trucuri bucătărie bunica

#16. Învelește coada bananelor cu folie alimentară și acestea vor începe să se înnegrească cu 3-5 zile mai târziu.

#17. Nu arunca verdețurile îngălbenite. Acestea pot fi tocate mărunt și amestecate cu ulei de măsline. Soluția se pune la înghețat, iar cuburile obținute pot fi folosite în salate sau paste.

#18. Pune salata într-o pungă de hârtie înainte de a o stoca în frigider. Acest truc îi va păstra proprietățile pentru o perioadă mai mare de timp.

#19. Biscuiții uscați pot fi readuși la viață în interiorul unui cuptor cu microunde.

Secrete în bucătărie pentru începători

#20. Iar într-un cuptor obișnuit, poți accelera coacerea bananelor.

#21. Proprietățile pizzei pot fi reanimate cu ajutorul unei tigăi.

#22. O piuneză obișnuită poate facilita curățarea unui ou fiert. E suficient să faci o gaură mică în coaja oului înainte de a-l pune să fiarbă.

#23. Agită energic un ou de găină timp de 2-3 minute și după fierbere vei obține un ou auriu.

Citește și: Doar gospodinele adevărate știu de ele: 8 întrebuințări neobișnuite ale cepei!