Și vedetele greșesc câteodată: 5 reguli de etichetă încălcate de celebrități!

Vedetele sunt iubite și admirate. Acestea arată întotdeauna impecabil, aproape divin, de parcă tocmai au coborât din ceruri. Toată lumea vrea să arate la fel ca ele, iar cine zice că nu, în adâncul inimii, își dorește și mai mult acest lucru. Dar și vedetele greșesc câteodată. Iar în articolul de astăzi vom discuta despre câteva greșeli grave de etichetă, comise de Sophie Marceau, Michelle Obama, Anna Wintour și alte femei renumite.

Reguli de etichetă în societate

#1. Pasărea pe limba ei piere

Istoria cunoaște multe exemple când comentariile nechibzuite ale unor vedete s-au încheiat cu scandaluri. Să ne amintim de Megan Fox, care l-a comparat cu Hitler pe regizorul seriei de filme “Transformers”, Michael Bay, și în consecință a pierdut rolul în film și perspectivele în carieră.

Politica, religia, sexul, sănătatea sau banii sunt subiecte tabu în comunicarea formală. De altfel, 8 lucruri trebuie păstrate în secret: vârsta, averea, religia, bolile, relațiile romantice, cadourile, momentele de glorie și momentele de rușine. Nu e etic să vorbești despre asta în public. Evită subiectele sensibile, comparațiile absurde și lucrurile la care nu te pricepi.

#2. Ai grijă de bretele ca de ochii din cap

Altfel vei păți ca Sophie Marceau care s-a făcut de rușine în timpul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Dar Sophie e actriță și a rămas stăpână pe situație, chiar dacă mai târziu a recunoscut că îi venea să intre în pământ de rușine. Tot aici includem momentul rușinos când conturul lenjeriei se observă prin haine.

O femeie elegantă se asigură din start și verifică în fața oglinzii orice detaliu care o poate da de gol. Italienii glumesc că femeia care știe să ascundă prezența lenjeriei de ochii curioși, poate să ascundă și amantul de soț.

Reguli de etichetă pentru femei

#3. Cu lenjeria la vedere e rău, dar fără lenjerie e și mai rău

Dacă consideri că o astfel de ținută poate trece neobservată, te înșeli amarnic. Apariția în public fără lenjerie de corp este o încălcare gravă de etichetă. Aici ne amintim de fosta primă doamnă a Franței, Carla Bruni, care a apărut într-o rochie mulată, fără lenjerie de corp, la întâlnirea lui Sarkozy cu premierul rus, Dimitry Medvedev. Ținuta a arătat vulgar, provocator și total deplasat.

#4. Nici cei mai opaci ochelari nu pot ascunde disprețul

Anna Wintour, redactorul-șef al revistei Vogue, al cărei stil vestimentar este de neimaginat fără ochelari de soare, a lăsat o impresie foarte proastă asupra regalității britanice, atunci când a stat lângă Regina Elisabeta a II-a în timpul unei prezentări de modă, fără să-și scoată ochelarii măcar pentru o clipă.

Nimeni nu știe ce emoții ascunzi atât timp cât porți ochelari de soare, dar cu certitudine lași impresia că vrei să păstrezi distanța. Un asemenea gest denotă aroganță și lipsă de respect, chiar dacă nu simți acest lucru.

#5. O îmbrățișare valorează mai mult decât o mie de cuvinte

Nu și în public. Eticheta de astăzi este despre menținerea distanței. Cu atât mai mult odată cu începutul pandemiei. Imaginează-ți că orice interlocutor al tău este Regina Elisabeta. Iar pe Regina Elisabeta nu se cuvine să o cuprinzi. Ea decide dacă să-ți întindă mâna sau nu. Iar tu trebuie cuviincios să aștepți. Fii sigură că o doamnă elegantă nu va tărăgăna acest moment.

Citește și: Ce ai voie și NU ai voie să faci: 14 reguli de etichetă pentru femei și bărbați!