Și hainele au efect anti-îmbătrânire! 7 trucuri de modă de care să ții cont!

De multe ori purtăm și combinăm lucrurile în funcție de obiceiurile care s-au dezvoltat cu mulți ani în urmă. Și nici nu observăm că tânăra generație o face diferit. De exemplu, legăm o eșarfă într-un mod diferit sau combinăm culorile obișnuite. Schimbarea acestor obiceiuri înrădăcinate poate avea același efect ca un curs de proceduri anti-îmbătrânire!

Alege pantofii actuali

Poți cumpăra un costum elegant sau o rochie din cea mai recentă colecție. Și să scoți din cutie o pereche de pantofi pe care îi ai de ani buni. Dar dacă nu ții cont de tendințele actuale, impresia, din păcate, nu va fi cea dorită.

Dacă situația este neoficială, poți combina fără probleme un costum cu pantaloni cu pantofi „bărbătești”: adidași, loafers sau ghete.

Găsește geanta care să se potrivească

Cândva (în anii 1980 – 1990), se credea că accesoriile, în special gențile și pantofii, ar trebui să fie în contrast cu ținuta principală. Acum, un astfel de truc este mai degrabă o excepție decât o regulă generală. De asemenea, astăzi nu mai este actuală ideea că „negrul se potrivește la tot”.

Revizuiește-ți bijuteriile

În ultimele sezoane, tendințele nu mai dictează purtarea mărgelelor. Astăzi, locul lor a fost ferm ocupat de lanțuri: pot fi atât articole exagerat de mari, realizate din materiale decorative, fie o combinație din mai multe lănțișoare subțiri cu pandantive.

Poartă cămăși

Astăzi sunt actuale rochiile-cămăși, tricourile polo dar și cămășile obișnuite sunt un atribut esențial al garderobei feminine. Dacă îți plac, poartă-le, însă nu trebuie să închei toți nasturii până sus. Nu ești în serviciul militar! Iar dacă vrei în acest mod să ascunzi imperfecțiunile legate de vârstă din zona decolteului, există alte metode de a o face elegant.

Adaugă o eșarfă sau un fular

Eșarfa este o adevărată salvare în caz că dorești să îți acoperi gâtul. În filmul „Celle que vous croyez” nemaipomenita Juliette Binoche arată cum o franțuzoaică adevărată își leagă eșarfa: fără oglindă, pe fugă. Doar de dragul acestei secvențe merită vizionat filmul!

Găsește lungimea potrivită

Pentru pantaloni: stabilește cu ce pantofi porți cel mai des pantalonii și îi scurtezi pentru a deschide gleznele, fie aliniază marginea pantalonilor ținând cont de tocuri, ridicând-o la 1 cm de la podea. În ceea ce privește fustele, îți găsești lungimea „midi” – cu 1-2 palme sub genunchi.

Neutralizează contrastul de culoare

Odată cu vârsta, contrastul natural al aspectului scade ușor. Culorile saturate ale hainelor (negru-alb, albastru – galben, roșu-negru etc.) pot fi purtate cu îndrăzneală de femeile cu un aspect luminos. Combinațiile elegante de nuanțe neutre și pastelate  – alb, bej, gri perlat – sunt bune pentru doamnele de orice vârstă.