Sfaturile stilistului: 10 pași care te duc spre personalizarea stilului!

Dacă dorești să obții ceva în viața aceasta, atunci trebuie să manevrezi cu pricepere între codurile vestimentare, stiluri, tendințe, astfel încât păstrându-ți și deschizându-ți individualitatea, să poți merge cu încredere în direcția care duce spre scopul tău.

Fiecare are scopuri diferite. Iată de ce este important să îți asculți inuiția, precum și să o urmezi. Mai jos, găsești câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți, presonaliza sau schimba imaginea și stilul!

1.Ascultă-te pe tine

Pe lângă faptul că evaluăm locul și oamenii cu care vom comunica, este important să înțelegem dacă ne vom simți confortabil în hainele alese la evenimentul unde mergem. În baza tuturor acestor factori, trebuie să ne alegem ținuta!

2.Determină-ți tipul de siluetă

Aproape orice figură este un amestec dintre tipurile de bază descrise în stilul clasic. Plus la asta, mai există și proporțiile tale personale care țin nu numai de înălțime și anatomie, cât și de geometrie.

Determinarea tipului de figură este un proces foarte interesant! Poți merge pe calea tradițională, adică să înțelegi cum arăți ținând cont de sistemul principal de figuri, adică triunghi sau pară, rotund sau măr, dreptunghi, clepsidră sau triunghi inversat.

3.Determină tipul de culoare care ți se potrivește

La fel de complicat este să găsești tipurile de culori care te avantajează.

De fapt, este dificil să înțelegi ce tip ești și ce nuanțe (calde sau reci) ți se potrivesc mai bine, dacă nu ai experiență în materie de culori. Nu există o regulă unică și concretă cu privire la nuanțe. Pentru că atât culoarea cât și reflexia ei asupra pielii tale se schimbă în funcție de mulți factori.

4.Lucrul distinctiv

Dacă dorești să impresionezi, poți găsi un element distinctiv pentru imaginea ta. Ar putea fi:

-Pantofi originali;

-Un accesoriu interesant;

-O pereche de cercei neobișnuiți;

-O coafură stilată;

Temperamentul și caracterul – anume acestea ar trebui să te ghideze în alegerea unui detaliu de accent în ținuta ta. Poți găsi ceva ce o să te reprezinte, ce îți va demonstra gustul și preferințele în stilul tău!

5.Urmărește tendințele de modă

Moda este delta stilului tău! Nu este nevoie să alergi după toate tendințele și lucrurile de brand, dar trebuie să fii la curent cu ceea ce este actual acum.

Fii atentă la articolele de bază care se mențin la modă mai multe sezoane la rând, dar totuși se schimbă ușor.

6.Experimentele

Poți să experimentezi, chiar trebuie să experimentezi! Cu forme, culori, texturi. Probabil, cel mai comun sfat pe care îl poți auzi este să încerci ceva nou. Acesta chiar funcționează.

Să probezi ceea ce nu obișnuiești să porți. Dar asta nu înseamnă că trebuie să treci brusc la o imagine șocantă. Imaginea poate să difere ușor de ceea ce purtai înainte, dar stilul tău doar va câștiga de la asta!

7.Învață să combini lucrurile

Trăim într-o perioadă atât de interesantă încât putem combina mai multe stiluri într-o singură imagine. Probabil doar stilul de afaceri strict nu poate fi mixat. Dar, niciodată nu spune niciodată!

Astăzi, nu mai uimești pe nimeni cu o rochie asortată cu adidași! Aș spune că ne îndreptăm spre o comoditate estetică, dezvăluindu-ne individualitatea.

8.Accesoriile

Există accesorii decorative și funcționale.

Cele decorative servesc ca decor, cele funcționale îndeplinesc o anumită funcție. Alegerea accesoriilor trebuie abordată cu atenție. Am trecut demult de epoca Chanel, acum, acel format este prea de tot pentru o imagine actuală.

Deci, accesoriile ar trebui să fie puține, dar să se combine perfect cu imaginea ta!

9.Coafura și machiajul

La fel ca în celelalte tendințe sociale, coafura și machiajul devin mai simple și ușoare. Totul trebuie să fie cu moderație.

În coafură, acum se pune accent pe forma tunsorii, care ar trebui să se aranjeze ușor, practic fără utilizarea produselor speciale.

Machiajul în viața de zi cu zi este minimizat: pudră, ruj, rimel, fard de ochi neutru, fard de obraz. Pe primul loc trebuie să fie pielea sănătoasă și îngrijirea corectă.

10.Încălțămintea

Și în alegerea pantofilor se întâmplă modificări. Dacă acum 5 ani, femeile acordau preferință pantofilor stiletto cu tocuri înalte, acum confortul este la putere. Și ce e uimitor, că nu vei arăta deloc ciudat dacă vei purta pantofi sport împreună cu o rochie în stil romantic.

Este important să nu confunzi pantofii în stil sport cu pantofii pentru sport. Totuși, acestea sunt 2 categorii diferite care se poartă cu ocazii complet diferite.