Sfaturi utile în gospodărie: 6 lucruri pe care le știu de la bunica!

Fiecare gospodină are un arsenal de trucuri și mici secrete, cu ajutorul cărora face față cu ușurință treburilor casnice!

Am adunat câteva sfaturi noi pentru tine. Dar tot noul este, bineînțeles, vechiul bine uitat.

1.Așadar, dacă fierul tău de călcat are găurile pentru abur murdare, atunci încearcă să torni apă în rezervorul special și să conectezi modul de aburire până când toată apa se va evapora.

După care, oprește fierul de călcat și lasă-l să se răcească. Șterge suprafața cu o cârpă moale și uscată. Astfel, aparatul te va servi mult timp și vei fi mulțumită de rezultat.

2.Să trecem la balcon. Dacă mirosul de fum de tutun s-a îmbibat la balcon, încearcă să lași un prosop umed pe noapte care să absoarvă acest miros neplăcut. După care va trebuie să îl speli foarte bine. Nu agăța rufele la uscat într-o încăpere unde persistă mirosul de fum.

3.Pentru ca rufele spălate să nu înghețe pe timp de ger, adaugă puțină sare în apă. Asta nu va dăuna lucrurile, dar și va contribui la albirea lor. De asemenea, sarea te va ajuta dacă vei spăla geamurile înghețate.

Soluția de sare va înlătura mai ușor urmele de gheață, după care va trebui doar să ștergi geamul cu o cârpă uscată de flanelă. Sarea, în general, este un produs de neînlocuit în gospodărie. Iată încă un sfat: pentru ca geamurile să nu înghețe, trebuie să pui în căni sare pe pervazuri. Sarea va absorbi umezeala, iar geamurile nu vor îngheța niciodată.

4.Dacă tot vorbim despre puterea magică a sării, există încă un truc din aceeași operă: potecile înghețate de lângă casă pot fi presărate cu sare. Astfel, nu vei aluneca pe timp de iarnă, în zilele geroase.

5.Dacă vrei să menții un buchet de flori proaspăt cât mai mult timp trebuie să adaugi în apă un ingredient secret. 2 lingurițe de oțet alb și 3 lingurițe de zahăr vor prelungi viața florilor. Schimbă apa din vază o dată la câteva zile.

6.Apropo, poți folosi oțetul și în grădină. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva plantelor dăunătoare. Stropește buruineile cu oțet și vei observa că în câteva zile vor începe să se usuce.

Sper că aceste sfaturi simple să îți fie de ajutor și să nu te dezamăgească. Dar, de ce nu te-ai apuca, fă orice lucru cu bună dispoziție. Acesta este cel mai important sfat pentru tine!