Sfaturi pentru gospodine: cum facem ca roșiile din supermarket să devină gustoase?

De câte ori ți s-a întâmplat să cumperi roșii de la supermarket și să te trezești cu legume lipsite de gust, coapte pe dinafară și verzi în interior? Acest lucru se întâmplă mai ales iarna.

Îmi dau bine seama că roșiile crescute în seră în timpul iernii nu pot fi la fel de suculente și delicioase ca cele crescute vara, la soare. Dar în ultimii ani, starea roșiilor vândute în supermarket depășește limitele bunei cuviințe și a bunului simț. La urma urmei, nu te-ai dus acolo ca să cumperi plastic.

M-am întrebat de multe ori care este motivul și scuturând internetul timp de câteva ore, nu am putut găsi o explicație clară. Informațiile diferă de la o sursă la alta și deseori se contrazic. În schimb, am găsit o modalitate excelentă de a îmbunătăți gustul roșiilor cumpărate.

Hai să vedem pentru început care, totuși, ar putea să fie motivele. Din punctul meu de vedere, există două explicații plauzibile.

De ce roșiile din magazin nu au gust?

1. Roșiile comercializate în magazin nu sunt coapte. Ele sunt culese mai devreme, ca să fie livrate în termeni siguri la destinație. Iar înainte de vânzare sunt tratate cu chimicale pentru a le da un fason frumos. Dar în interior oricum rămân verzi și fără gust.

2. În magazine sunt vândute soiuri modificate genetic, în particular, cu un conținut redus de poligalacturonază, pentru a le prelungi durata de viață. Această enzimă este responsabilă pentru descompunerea pectinei din legume în timpul coacerii. Din această cauză, roșiile rămân tari și lipsite de aroma naturală.

Ce să faci ca roșiile să devină gustoase?

Fără studii și o experiență corespunzătoare, e greu de spus unde este adevărul. Dar un lucru e cert – chiar și aceste roșii pot fi apetisante. Am folosit o rețetă interesantă iarna trecută și am rămas mulțumită de rezultat.

Această tehnică a fost descoperită de selecționatorii americani, care au efectuat cercetări ample pentru a îmbunătăți gustul diferitor legume. În primul rând, lasă roșiile să stea în apă caldă timp de 15 minute (la 50-60 de grade Celsius).

Apoi lasă roșiile să se răcească și taie-le în felii uniforme. Pune feliile într-un bol și presară un pic de sare și zahăr. Câte jumătate de linguriță la 3-4 roșii de mărime medie. După care, adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline și amestecă ușor.

Lasă suplimentele să acționeze timp de 10-15 minute. Roșiile obținute pot fi folosite ca dressing pentru salată. Încă nu le poți compara cu cele de casă, dar cu siguranță ele devin mult mai gustoase. Sarea, zahărul și uleiul eliberează aroma naturală a lor. Scrie în comentarii cum te lupți tu cu roșiile lipsite de gust și la ce trucuri apelezi.

Citește și: Cum faci ca bananele să se coacă mai repede? 2 sfaturi simplu de urmat!