Sfaturi la salon: cum să obții tunsoarea mult dorită de la frizerul tău și cum să depistezi greșelile pe care le face acesta

În acest articol te vom învăța cum să distingi o tunsoare de înaltă calitate de una nu prea bună. Cum ar trebui să înțelegi dacă frizerul și-a făcut bine treaba ? Considerăm că subiectul este foarte relevant pentru mai multe doamne. Astfel, te vom învăța cum să identifici acele defecte făcute de stilistul tău, în timp ce încă mai ești la salon.

#1

Înainte de o tunsoare, frizerul este obligat să spele capul clientei. Este important. Nu știm de ce, dar în multe saloane, spălatul este ignorat nu numai de clienți, ci și de stăpâni. Dacă există vârtejuri, vârfuri duble și altele, atunci pe un cap nespălat, toate acestea iau o direcție complet diferită.

De exemplu, cutele din păr după somn. Chiar dacă capul a fost spălat cu o seară înainte și este pulverizat la salon, oricum tunsoarea nu va fi aceeași. Părul ar trebui spălat imediat înainte de a fi tuns. Numai în acest caz, stilistul va vedea până și cele mai mici nuanțe care sunt importante.

#2

Dacă nu-ți place foarfeca de filat, spune-i frizerului înainte de a începe să-ți taie părul. În acest caz, frizerul va avea posibilitatea de a planifica munca în avans, de a schimba tehnica de tăiere, ținând cont de gusturile individuale. Poate că va face tunsoarea dorită printr-o altă metodă.

De fapt, acesta este un punct important. Nu ar trebui să consideri că toți frizerii sunt incapabili. Pur și simplu, când clientul începe să clarifice aspectele asociate cu lungimea și forma deja în procesul de tăiere, este adesea prea târziu pentru a decide.

Frizerul poate va rămâne tăcut pentru a nu speria clientul, dar să fii pregătită ca rezultatul să iasă diferit de cel așteptat. Pentru că și el își planifică propria lucrare…

#3

Cel mai probabil va răspunde că are nevoie sa vadă aproximativ care va fi forma viitoare, așa că intenționează să usuce părul cu o periere (pieptene rotund). Nu trebuie să-ți faci griji, totul decurge conform planului.  Acum sarcina ta este să-i ceri frizerului să nu creeze un volum bazal, ci să usuce părul pe lungime.

După ce tunsoarea este uscată, cere maestrului să ventileze părul la întâmplare cu un uscător de păr. Poți chiar să o faci singură. Imaginează-ți că ești acasă, agită părul cu mâinile și apoi periază-l așa cum obișnuiai. Numai așa vei putea înțelege dacă rezultatul final este cel pe care ți l-ai dorit. De asemenea, poți cere o oglindă suplimentară de mână, ca să poți vedea rezultatul din spate. Simte-te liberă să o faci.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !