Sfatul stilistului: 7 lucruri din garderobă de care ar trebui să te desparți!

Conservatismul este o calitate bună, dar nu și în lumea modei. Prin urmare, din când în când, trebuie să îți revizuiești garderoba și să scapi de lucrurile care și-au pierdut actualitatea. Cunoscuta expertă în modă, Evelina Khromchenko, le oferă femeilor sfaturi despre selectarea articolelor vestimentare noi și procesul de „întinerire” a garderobei!

Blugii

În orice garderobă există acest tip de pantaloni și, de regulă, nu într-un singur exemplar. Elimină din garderoba ta blugii cu talie joasă, chiar dacă îți pare că sunt confortabili. Este dificil să găsești silueta, pe care astfel de blugi o vor înfrumuseța. E timpul să te desparți de modelele cu rupturi și găuri, această tendință s-a menținut mult timp, dar acum este definitiv depășită.

Experta sfătuiește să ai cel puțin două perechi de blugi – de culoare albastru închis și albastru mai deschis. Acestea sunt potrivite pentru crearea imaginilor cu stiluri diferite. Acordă preferință modelelor clasice, poți lăsa și blugii skinny, dar cu condiția să se aranjeze perfect pe figura ta.

Strasurile

Din anumite motive, femeile cu vârsta trecută de 45 de ani sunt foarte pasionate de hainele cu pietre strălucitoare. Acest element de decor este folosit nu numai pentru ținutele de seară, ci și pentru articolele casul. Stilista recomandă să îți eliberezi în mod decisiv garderoba de lucrurile decorate cu strasuri, scapă de blugii, topurile și rochiile strălucitoare. Un astfel de decor este nepotrivit pentru doamnele de vârsta elegantă.

Topurile scurte și mulate

Topurile strâmte pe corp care lasă abdomenul la vedere sunt potrivite numai pentru antrenamentele sportive. În imaginile de zi cu zi ale femeilor de peste 45 de ani, acestea arată sfidător și inadecvat. Chiar dacă ai o siluetă perfectă, ar trebui să renunți la astfel de modele „îndrăznețe”.

Pantofii incomozi

Cu siguranță, fiecare femeie are cel puțin o pereche de pantofi care sunt aproape imposibil de purtat. Pantofii stiletto cu tocul de 12 cm pot arăta impecabil, dar dacă nu știi să mergi frumos în ei, nu ar trebui să-i porți. Eliberează-ți garderoba de încălțămintea incomodă care te roade și provoacă picioarelor tale dureri. De ce să suferi, dacă există o mulțime de modele convenabile?!

Odată cu vârsta, pot apărea problemele articulare, deci nu trebuie să porți tocuri prea înalte tot timpul. Lasă pantofii speciali pentru ieșirile speciale, iar pentru viața de zi cu zi, alege modele elegante dar cu tocuri moderate.

Bijuterii învechite

Nimic nu îmbătrânește o femeie așa cum o fac bijuteriile învechite. Desigur, nu vorbim despre lucruri exclusive care de-a lungul anilor devin doar mai valoroase. Bijuteriile devin depășite exact ca și îmbrăcămintea, așa că trebuie să îți actualizezi periodic colecția.

Fustele scurte

Chiar dacă ai picioare de model, nu e cazul să porți fuste mini după 45 de ani. Lungimea ideală pentru femeile de toate vârstele este cea puțin trecută de genunchi. Pe când, lungimea până la mijloc de gambă este o opțiune mai riscantă, este mai potrivită pentru femeile înalte.

Cămășile pe siluetă

Până nu demult, cămășile pe corp erau foarte populare, dar acum acest model este depășit, așa că trebuie să-l scoți din dulap. Alege modele cu siluetă dreaptă.

Potrivit stilistei, o cămașă albă simplă este soluția universală pentru o mulțime de situații, deci acest articol nu trebuie să lipsească din garderoba ta și să fie neapărat de înaltă calitate.

Sfaturi suplimentare: 

Pentru a arăta bine la orice vârstă trebuie să:

-Combină lucrurile de bază cu articolele noi;

-Nu exagera cu stilul clasic, imaginea nu trebuie să fie prea plictisitoare;

-Urmărește tendințele modei și scapă de lucrurile care au devenit demodate în timp;

-Joacă-te cu accesoriile – bijuterii, curele, pălării – toate aceste detalii îți pot transforma complet imaginea.