Sfatul designerului: Iată cum să-ți redecorezi locuința fără să cheltui bani!

Să știi că nu-i neapărat să cheltui bani pentru a schimba interiorul apartamentului tău. Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să-ți transformi locuința fără să cheltui mulți bani.

1. Folosește lucrurile altfel decât cum te-ai obișnuit

Multe lucruri pot fi folosite altfel decât cum te-ai obișnuit. De exemplu, farfuriile sunt un decor excelent pentru perete, tăvile și talgerele pot înfrumuseța camera de zi, iar un coș împletit din răchită se poate transforma într-un element inedit de decor, în care poți păstra scoici, lumânări parfumate, ghiveciuri minuscule și alte lucruri drăguțe, care vor adăuga individualitate apartamentului tău. Mai multe idei găsești în acest articol. 

2. Creează

Dacă ai înclinații artistice și vrei să-ți realizezi potențialul creativ, cel mai simplu este să începi cu propria casă. O pictură semnată de tine va face interiorul să arate mai bine în comparație cu un design tipizat. Tabloul va adăuga un farmec aparte locuinței tale și va face interiorul să arate personalizat.

3. Gândește creativ

Pentru a transforma atmosfera din interior, nu ai nevoie nici de bani, nici de efort. În schimb, vei avea nevoie de creativitate. Uite cum câteva punguțe de plasă pot schimba atmosfera din casă. Ele sunt bune pentru păstrarea diferitor lucruri, începând cu fructe, bureți și terminând cu hârtie igienică sau șervețele de bucătărie. În plus, punguțele subliniază dragostea ta pentru natură și grija pentru mediul înconjurător. Mai multe idei creative găsești în acest articol. 

4. Scapă de lucrurile inutile

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă inclusiv simplu și laconic. Minimalismul întotdeauna dă bine. Prin urmare, scapă de lucrurile inutile. Dacă lucrul nu are o utilitate practică sau o valoare emoțională mare pentru tine – scapă imediat de el. Scăpând de lucrurile inutile, apartamentul va deveni mai spațios, mai confortabil și mai frumos.

5. Oferă mobilei o nouă viață

Revizuiește mobilierul din apartament. Poate ai articole de mobilier care pot fi reînnoite. De exemplu, o comodă în stil comunist, care poate fi găsită aproape în fiecare casă. Astăzi internetul este plin de tutoriale care te învață cum să restaurezi/să transformi o comodă veche pas cu pas. Prin urmare, nu te grăbi să o arunci. Uite o idee care ne-a plăcut în mod deosebit.

Citește și: Amenajare cu stil: 10 de idei care îți vor face apartamentul mai confortabil!