Secțiunea de aur! Respectă această regulă și vei arăta perfect în orice ținută

Toate femeile sunt diferite. Fiecare are atuuri și neajunsuri, în special când e vorba de siluetă. De aceea, regula de bază a unei ținute perfecte este respectarea proporțiilor. Cu siguranță, ai observat cum unele femei cu picioare scurte și umeri lați pot arăta ca niște modele și asta pentru că ele știu să combine corect piesele vestimenare de sus și de jos.

Regula generală în ceea ce privește respectarea proporțiilor este secțiunea de aur sau raportul de aur care este 1:1,618. Însă ca să nu ne complicăm prea mult cu matematica, ne referim la proporțiile naturale ale corpului uman. Așadar, uite cum stiliștii aplică această regulă în practică.

Secțiunea de aur într-o siluetă a fost reprodusă de pictori și sculptori cu mult înainte ca să apară acest termen. Referindu-ne la modă și stil, raportul dintre partea superioară a corpului și cea inferioară de 1:2 arată mult mai bine decât 1:1.

Nu este un secret că anume lungimea picioarelor este indicatorul atractivității. Potrivit cercetătorilor, această constatare se referă și la reprezentanții sexului puternic. De aceea, trebuie să alegi rochii cu talie înaltă, iar bluzele, tricourile sau puloverele mai bine bagă-le în pantaloni.

Dacă e să împărțim corpul femeii în 3 părți, atunci 2/3 revin picioarelor, iar 1/3 trunchiului. Oricare ar fi mărimea pantalonilor, fustei sau rochiei, această regulă te va ajuta să arăți mai bine.

Trebuie să precizăm că nu este neapărat să porți doar fuste sau pantaloni cu talie înaltă. Poți crea proporțiile perfecte și cu ajutorul unui sacou sau unei centuri. Dacă preferi sacourile lungi, poartă-le descheiate sau pe umeri. În ținuta ta trebuie să fie o linie care vizual va împărți silueta în 1/3 și 2/3: o centură, o linie de altă culoare, o cusătură sau un element de decor.