Secretul pozelor de succes: 5 motive pentru care nu arăți bine în poze!

Ochii închiși, zâmbetul forțat, expresia încordată a feței, postura neglijentă sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când fac poze.  Toată lumea greșește, dar cei deștepți învață din greșeli. La urma urmei, cu toții ne dorim să avem poze frumoase. Iată 5 greșeli comune, pe care le facem atunci când pozăm și cum le putem evita.

#1. Nu “zâmbești” cu ochii

Nu toată lumea are dinți frumoși ca să schițeze un zâmbet de Hollywood, dar absolut toată lumea are ochi frumoși. Frumusețea ochilor nu depinde de culoarea pe care o au, ci de privirea pe care o aruncă. Profită de profunzimea ochilor tăi.

În SUA există un termen generic – to smize – ce presupune o expresie jucăușă sau atrăgătoare a ochilor. Modelul american, Tyra Banks, a inventat o tehnică care funcționează în 100% din cazuri. Sfaturile ei le poți găsi pe Youtube.

#2. Nu-ți cunoști punctele tari

Toate femeile au unghiuri avantajoase și dezavantajoase în poze. Dacă vrei să ieși bine în fotografii, nu-ți rămâne decât să le găsești. Nimeni nu o va face pentru tine.

Deschide smartphone-ul, pornește camera frontală și fă-ți selfie-uri din toate unghiurile. Mai devreme sau mai târziu vei găsi stilul care ți se potrivește.

#3. Te complici

Relaxează-te. Oricât ar fi de tentant să ai un aer serios, încearcă să iei o poziție naturală și degajată, de parcă nu există un fotograf alături. Mai cu seamă când pozezi în aer liber. Obiectivul simte bine orice încercare de a trișa și te va pedepsi pentru acest lucru.

Prin urmare, fii tu însăți și succesul este garantat. De regulă, când nu știm că suntem fotografiați, ieșim mai bine în poze. Secretul constă în naturalețe. Dacă te întâlnești cu fotograful pentru prima oară, discută cu el, luați o cafea, spune o glumă etc. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi.

#4. Subestimezi importanța luminii

Ai grijă ca încăperea să fie iluminată. În mod ideal, de lumină naturală, deoarece tenul tău va arăta firesc și sănătos. Dacă te apropii prea mult de sursa de lumină, fața ta va arăta palidă, iar dacă stai prea departe, dimpotrivă, întunecată.

Evită lămpile cu lumină galbenă și lămpile de tavan. Acestea denaturează tonalitatea pielii și subliniază pungile de sub ochi. Folosește led-uri cu lumină albă, situate chiar deasupra feței, astfel încât să te lumineze de sus, sub un unghi de 45 de grade.

#5. Nu ai încredere în tine

O femeie sigură de sine este o femeie frumoasă. Iar încrederea în sine și în propria frumusețe se citește pe poze. Și nu în ultimul rând, gândește-te la ceva amuzant. Nimic nu poate înfrumuseța o femeie la fel de bine precum un zâmbet ușor și reținut.

Citește și: Iată de ce unele femei 40+ arată mai tinere ca altele: 2 sfaturi care te pot întineri!