Secretele unui miros plăcut: 5 sfaturi simple ca să miroși bine în orice circumstanțe!

Aromele emanate de femei sunt simțite și interpretate la nivel senzorial și biochimic de către bărbați. Iar finalitatea acestei analize involuntare este fie atracția, fie respingerea potențialului partener. Pentru a crea o impresie bună asupra sexului opus și a mirosi întotdeauna bine, trebuie să ai o percepție bună despre cum funcționează fiziologia ta, dar până atunci, poți apela la câteva trucuri ușor de urmat, ca să păcălești biologia.

Cum să scapi de mirosul neplăcut?

Odorizante pentru dulapuri

Pentru a-ți face casa și spațiile unde îți păstrezi hainele plăcut mirositoare îți sugerăm să recurgi la odorizante pentru dulap. Ele pot fi cumpărate din magazine sau confecționate de sine stătător. Dacă nu ți se potrivește nici prima opțiune, nici a doua, poți lăsa în dulap câteva bețe de scorțișoară sau coji uscate de portocale, astfel încât celebrul vers “mirosul tău ce seamănă a coji de portocală” va căpăta un sens cât se poate de direct.

Citește și: Aroma tinereții: 9 trucuri ca să miroși întotdeauna plăcut!

Cu cât parfum să te dai? Alegerea parfumului potrivit

De regulă, în ceea ce privește alegerea parfumului, fiecare din noi are 2 variante: fie continuă să cumpere apă de toaletă ieftină, care se consumă rapid și are un efect superficial, fie alege o marcă recunoscută, cu aromă persistentă și durabilă, iar cel mai important, fină și subtilă. Nu exagera cu parfumul! O cantitate mică, aplicată de la distanță, e mai mult decât suficient pentru o aromă discretă și ademenitoare.

Citește și: 7 trucuri cu parfumul, care te vor ajuta să miroși mereu plăcut

fashion woman enjoying perfume

Spalarea corectă a hainelor

Da, rufele miros plăcut după spălare, mai ales dacă folosești un balsam de calitate și un program de clătire corespunzător. Dar hainele nu trebuie să miroase a detergent. Prin urmare, îți recomandăm să le lași să se usuce, fără să apelezi la balsam pentru clătire sau să le clătești de 2 ori și să lași odorizantele sau cojile de portocală din dulap să-și facă treaba.

Citește și: Mașina de spălat emană un miros neplăcut? Scapă de el în 5 pași simpli de urmat!

Scapă de transpirația urât mirositoare

Șervețelele umede, igienice, te pot ajuta să scapi de mirosul înțepător de transpirație, care te poate lua prin surprindere în cele mai diverse circumstanțe, mai ales atunci când nu ai posibilitatea să faci un duș.

Citește și: 10 produse care strică mirosul corporal! Cum să le neutralizezi?

Deodorant pentru transpirația excesivă a picioarelor

Spray-ul deodorant pentru picioare este o adevărată salvare, mai ales iarna, când picioarele transpiră în mod deosebit și pleci în vizită la rude și prieteni de sărbători. Acest produs nu lasă urme pe haine și nici măcar nu dăunează pielii predispuse spre alergii.

Citește și: Cele 7 obiceiuri pe care le au femeile, care miros întotdeauna bine