Scrie de mână: 5 sfaturi bizare, dar eficiente pentru o minte creativă și productivă

Unul dintre cele mai importante lucruri din viață este să îți menții mintea activă și sănătoasă, deoarece o folosești constant în fiecare zi. Iată câteva dintre cele mai bune metode pentru a-ți antrena mintea și a o asigura cu energie în timpul zilei.

1. În fiecare zi rezolvă Sudoku

În ultimul deceniu, Sudoku clasic a devenit extrem de popular și îl poți găsi în foarte multe ziare. Scopul acestui joc este de a completa grila 9×9, în așa fel, ca fiecare cifră să apară o singură dată în fiecare linie verticală și orizontal a grilei.

Sudoku nu numai că menține mintea activă, ci ajută la îmbunătățirea abilității de rezolvare a problemelor.

2. Încearcă să scrii de mână, în loc să tastezi 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, numărul de persoane care lucrează fizic în fiecare zi a scăzut brusc. Folosind stiloul și hârtia pentru a scrie, pui în funcțiune sistemul reticular de activare (SRA) în creier și persoana se concentrează mai bine pe ceea ce face la moment. Acest lucru ajută la îmbunătățirea calității instruirii.

3. Exercițiile fizice

Având un stil de viața sedentar, oamenii rareori fac exerciții fizice pentru a oferi destulă energie creierului și corpului propriu. Chiar și 15 minute de exerciții fizice, în fiecare dimineață, te ajută să fii activ mental și fizic, întreaga zi.

4. Jocuri de cărți

Unul dintre cele mai interesante moduri de antrenare a minții este să joci cărți. Acest joc presupune dezvoltarea unei strategii, a capacității de a determina și a rezolva problema.

5. Reduce timpul de vizionare a televizorului

Un sondaj american din 2018 a arătat că persoanele, care privesc emisiunile de la TV sau internet cel puțin patru ore pe zi, au cei mai mici indicatori de activitate mentală. Acest lucru se datorează stimulării rapide a creierului și supraîncărcării sale cauzate de televiziune. Vizionarea televizorului și navigarea îndelungată pe internet reduce volumul de memorie a persoanei.

În loc să privești televizorul, mai bine rezolvă un sudoku sau fă exerciții fizice – mintea ta va funcționa mai rapid și va fi mai activă!