Fără mirosuri neplăcute sau prosoape pătate: 17 trucuri casnice utile, care-ți vor simplifica viața

În acest articol am adunat un șir de trucuri casnice utile, care îți vor ușura viața de zi cu zi. Chiar dacă nu reușești să le pui pe toate în aplicare, ar trebui să le ai în vedere, pentru că nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele.

1. Mirosurile neplăcute din bucătărie

Bucătăria e permanent plină de arome și uneori nu chiar plăcute. Pentru a scăpa rapid de mirosurile din bucatarie, toarnă o lingură de oțet în tigaie și încălzește-l până se va evapora.

2. Calcarul și rugina de pe vase și tacâmuri

Pentru a îndepărta calcarul și rugina de pe tacâmuri, folosește sucul de lămâie. Curăță bine lingurile, cuțitele și furculițele cu o jumătate de lămâie, lasă-le o vreme, apoi clătește-le sub jet de apă și șterge-le cu o cârpă de lână curată.

3. Sertare „zgomotoase”

Dacă te irită zgomotul pe care îl fac sertarele în timp ce le închizi, încearcă să aplici o fâșie subțire de lipici fierbinte, pe partea superioară a peretelui interior al dulapului.

4. Detergent universal

Un amestec de oțet de masă și lichid de spălat vase e soluția perfectă, care te va ajuta să faci față aproape oricărei mizerii din casă. Un astfel de amestec îți va economisi mulți bani care îi cheltuiai la achiziționarea produselor chimice de uz casnic.

5. Curățarea ferestrelor

Curățarea ferestrelor nu este o sarcină ușoară și plăcută. Amestecul din apă și amidon te va ajuta să scapi de petele dificile de pe geamuri. Într-un litru de apă, diluează o lingură de amidon și șterge suprafața ferestrei cu soluția obținută. Spală mizeria și amidonul cu un șervețel umed. După care șterge fereastra cu un șervețel uscat.

6. Praful pe suprafețele lăcuite

Nu șterge niciodată mobilierul lustruit și lăcuit cu șervețelul umed. Pentru a scăpa de mizeriile de pe astfel de suprafețe, utilizează doar flanela uscată sau șervețele speciale.

7. Soluție împotriva condensului pe geamuri

Un amestec de glicerină și alcool este poate cea mai eficientă soluție împotriva condensului pe geamuri. În plus, o astfel de soluție va permite ferestrelor să rămână curate mai mult timp. Această rețetă este deosebit de relevantă în anticiparea vremii reci și a începutului sezonului de încălzire.

8. Spălarea prosoapelor de bucătărie

Pentru a fi spălate mai bine, înmoaie prosoapele de bucătărie în apă caldă cu oțet înainte de spălare.

9. Mânere strălucitoare

Când faci curățenie în casă, nu uita de mânerele ușilor! Pe ele viețuiesc o mulțime de bacterii, iar petele și amprentele afectează negativ aspectul încăperei. Deci, cel puțin o dată pe săptămână, șterge mânerele ușilor și sertarelor, cu șervețele speciale sau soluție de alcool.

10. Curățarea mobilierului tapițat

Mobila tapițată, asemenea unui burete, absoarbe mizeria și mirosurile neplăcute. Toarnă puțin spirt în sticla de pulverizare, stropește lichidul pe suprafața canapelei și lasă să se usuce. Acest truc te va ajuta la reîmprospătarea mobilierului și la eliminarea mirosurilor nedorite.

11.  Curățarea covorului

Covoarele creează o atmosferă de căldură și confort în odaie. Cu toate acestea, pentru ca un covor să reziste mult timp și să nu-și piardă aspectul atractiv, are nevoie de îngrijire adecvată. Bicarbonatul de sodiu te va ajuta de minune la curățarea mizeriei și eliminarea mirosurilor. Pur și simplu, presară puțin bicarbonat pe suprafața covorului, lasă pe câteva ore, apoi aspiră bine covorul.

12. Instalație sanitară strălucitoare

Nu te grăbi să arunci o bucată stoarsă de lămâie. Cu ajutorul ei poți curăța instalațiile sanitare cromate. Curăță cu o felie de lămâie pe suprafața robinetelor, duzelor și furtunului de duș și acestea vor străluci ca noi.

13. Curățarea oglinzii

Ia o jumătate de cartof crud și curăță cu ea suprafața oglinzii. După care, udă oglinda cu apă rece și șterge-o cu un șervețel uscat. Acesta e cel mai simplu și eficient mod de a scăpa de mizerie și de a restabili strălucirea tuturor oglinzilor din casă.

14. Fierberea cartofilor

Cartofii vor fierbe mai repede, dacă vei adăuga puțin unt în apa clocotită.

15. Uscarea încălțămintei

Pentru a usca încălțămintea umedă, folosește sarea. Încălzește sarea într-o tigaie, apoi toarnă sarea într-o șosetă și pune-o în pantof. Repetă procedura dacă este necesar. Un astfel de truc te va salva în zilele ploioase de toamnă.

16. Roaderea cașcavalului

Dacă dorești să rozi cașcavalul dur, unge răzătoarea cu ulei vegetal. Cașcavalul nu se va lipi, iar răzătoarea se va spăla mult mai bine.

17. Mirosul neplăcut din toaletă

Toarnă un detergent parfumat în suportul pentru perie și vei uita de mirosul neplăcut din toaletă pentru totdeauna.