Scapă definitiv de praful din casă! Vei avea nevoie de o lămâie și puțin ulei vegetal!

Urmele de praf de pe rafturi, mese, etajere, plintă, electrocasnice, ne dau mari bătăi de cap. Spre dezamăgirea noastră, încă nu a fost inventată soluția-minune care să-i pună capăt odată pentru totdeauna. În mod normal, praful trebuie șters de două ori pe săptămână, dar există o soluție care poate extinde acest interval de câteva ori.

Îndepărtarea prafului din casă

Înainte mă înnebunea faptul că la doar câteva zile după curățenie praful se instala înapoi pe rafturi. Acest lucru mă descuraja foarte mult. Uneori nici nu mai vroiam să fac curățenie. Pentru că, na. Oricum se adună. De ce să faci curat de două ori, când poți să faci curat numai o dată?

Dar orice gospodină care se respectă, oricum o face. Pentru că nu poți lăsa căminul familial în brațele dezordinii. Iar diavolul se ascunde în detalii. Detalii mărunte, precum praful de pe etajeră, o ceașcă nespălată sau câteva urme de gem care s-au instalat comod pe blat.

Înainte ștergeam praful la fiecare două zile, folosind un prosop umed de bucătărie, dar nu și acum. Astăzi pot să nu șterg suprafețele din casă chiar și două săptămâni. Totul se datorează unei rețete neobișnuite, pe care am descoperit-o pe internet acum jumătate de an.

Soluții pentru praful din casă

Esența ei constă în tratarea suprafețelor netede cu o soluție pe bază de lămâie. Fără chimicale și detergent. Tot de ce vei avea nevoie este o lămâie de dimensiuni medii (sau jumătate de lămâie) și puțin ulei vegetal.

Mărunțește lămâia cu ajutorul unei răzători sau a unui blender. Adaugă 3-4 lingurițe de ulei vegetal obișnuit, amestecă bine și lasă soluția să stea în congelator timp de o săptămână. După care pregătește o infuzie pe baza acesteia, amestecând soluția inițială cu apă clocotită în raport de 1:2.

Moaie un prosop de bucătărie în soluția obținută, după care scurge-l bine și poți șterge mesele, dulapurile, podeaua și alte suprafețe cu acest agent de curățare neobișnuit. Sucul de lămâie îndepărtează eficient murdăria, asigură un efect antibacterian durabil, iar în casă va mirosi întotdeauna frumos.

Citește și: Nu m-am gândit vreodată că folia alimentară poate fi utilizată în acest fel: 9 întrebuințări ingenioase!