Scapă de insomnie în doar 2 minute: Metoda piloților militari americani!

Insuficiența de somn este foarte periculoasă pentru sănătate, reduce productivitatea muncii, înrăutățește starea de spirit și relațiile cu cei din jur. Dacă întâmpini probleme cu somnul din cauza stresului la locul de muncă, îți sugerăm să încerci o metodă inventată de piloții militari americani, care te va ajuta să adormi adânc în doar 2 minute.

Metode să adormi rapid

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, militarii americani au remarcat că din cauza insuficienței de somn, piloții de vânătoare comiteau greșeli banale, soldate cu moartea tragică a acestora. Prin urmare, conducerea forțelor armate americane și-a propus să identifice cu orice preț o modalitate de a le asigura piloților suficient răgaz pentru luptă.

Misiunea de a dezvolta și a testa o metodă care să-i ajute pe militari să adoarmă mai rapid, i-a fost încredințată locotenentului Bud Winter, fost antrenor de fotbal, care cândva, împreună cu un profesor de psihologie, a dezvoltat o tehnică de relaxare pentru sportivi stresați.

Metoda lui Bud Winter a dat roade: În doar 6 săptămâni de antrenamente, 96% din militari adormeau în 120 de secunde, chiar și dacă consumau cafea sau aveau loc bombardamente.

Citește și: Cum să dormi bine: 8 trucuri utile pentru cei care au probleme cu somnul!

Hai să vedem în ce constă această metodă, pas cu pas!

Metoda de a scăpa de insomnie, pas cu pas

Alege o poziție cât mai confortabilă

Dacă ești deja în pătucul tău preferat, poți să sari peste acest pas. Dacă te afli în altă parte, alege cea mai confortabilă poziție din toate posibile. De exemplu, dacă ești în mașină – poți întinde scaunul pe spate.

Relaxează-ți fața

Acesta este un moment cheie pentru întregul proces. Fața umană este compusă din 43 de mușchi și, în mare parte, anume datorită lor corpul află despre starea ta emoțională. Astfel, dacă fața este relaxată, corpul primește un semnal fiziologic că totul este în ordine și poți dormi în siguranță.

Închide ochii, relaxează fruntea, obrajii, limba și maxilarul inferior – lasă tensiunea să dispară. Treptat, vei observa cum respirația devine mai lentă, mai naturală și mai profundă. Asigură-te că și ochii sunt relaxați – niciunul dintre cei 6 mușchi din zona ochilor nu trebuie să fie încordat.

Citește și: Produsele care asimilează melatonina: hormonul tinereții și a somnului bun. Consumă-le!

Relaxează-ți umerii, gâtul și mâinile

Scapă de greutatea lor, de parcă ar cădea la picioare. Inspiră adânc și expiră încet, eliberând tensiunea rămasă, care se adună în gât, umeri și maxilare. Coboară mental spre mâini. Treptat, acestea vor deveni mai grele – nu te opune acestei senzații. Dacă ești stângaci, concentrează-te mai întâi pe bicepsul stâng și viceversa. Dacă nu-ți poți relaxa mușchii, încordează-i puternic și încearcă din nou. Relaxează-ți fiecare mușchi până ajungi la încheieturi.

Relaxează-ți picioarele

Încearcă să simți cum tensiunea dispare din mușchii picioarelor și cvadricepsul devine mai greu. Coboară treptat de la cvadriceps spre gleznă și talpă, după care concentrează-te pe celălalt picior.

Eliberează-te de gânduri timp de 10 secunde

Acum, când corpul tău e relaxat complet, nu mai rămâne decât să-i dai câteva secunde de răgaz conștiinței. Este foarte important să eviți orice gânduri legate de activități și mișcare (de exemplu, am mâine de dus copilul la grădiniță), deoarece acestea declanșează în mod involuntar micro contracții ale mușchilor.

Imaginează-ți mai bine cum stai întins într-o barcă, în mijlocul unui lac liniștit, într-o zi călduroasă de primăvară și urmărești cum norii albi traversează leneș cerul azuriu. Sau cum stai într-un hamac uriaș din catifea neagră și oriunde nu te-ai uita, ești înconjurat de întuneric. Încearcă să nu te gândești la nimic și să menții această imagine relaxantă în minte măcar pentru 10 secunde.

Atât: dacă ți-ai relaxat complet corpul și ți-ai eliberat conștiința timp de cel puțin 10 secunde, vei adormi cu siguranță. S-ar putea să nu-ți reușească chiar din prima zi, dar soarta îi iubește pe cei insistenți. Vise placute!

Citește și: Metoda unică prin care creierul scapă de orice problemă