Scapă de haosul din casa și viața ta, renunțând imediat la aceste 10 obiecte

Nu mai ai loc în apartament? Acesta nu este un motiv să mai cumperi un dulap. Este mult mai simplu să scapi de lucrurile care îți crează dezordine în casă. Iată de la ce să începi.

Surplusul de jucării, veselă, suvenire și pungi din plastic îți redau impresia haosului în casă și îți lipsesc interiorul de practicitate. Îți propunem să pui capăt acumulării de obiecte netrebuincioase și să-ți reîncepi viața cu o pagină nouă.

1. Fleacurile de pe frigider

Expertul în curățenie, Marie Kondo, spune că obiectele din casă trebuie să fie utile și să te bucure, în caz contrar trebuie să scapi de ele. În primul rând, ea se referă la bilețele și magneții de pe frigider. Numărul de livrare a pizzei mai bine păstrează-l în telefon, iar colecția magneților de frigider nicidecum nu poate fi considerată prețioasă. Unde mai pui că multitudinea de fleacuri pe frigider crează impresia dezordinii.

2. Cosmeticele și medicamentele expirate

Cu părere de rău, cosmeticele au un termen limitat de valabilitate, de exemplu, rimelul este bun de folosit de la 6 până la 12 luni, așa că nu trebuie să-l păstrezi mai mult. În ceea ce privește medicamentele, trebuie să fii foarte atentă la termenul de valabilitate, întrucât folosirea lor după, poate fi cu adevărat periculoasă, mai ales antibioticele.

3. Hainele și încălțămintea 

Și hainele au termen de valabilitate. Dacă simți că nu mai stau bine pe tine, s-au decolorat ori și-au pierdut forma, atunci renunță la ele fără regret. În special, la hainele pe care aproape că nu le porți și ocupă mult loc în dulap. Mai bine fă un lucru bun și donează aceste lucruri celor ce au mai multă nevoie de ele.

4. Ziare și reviste

Ziarele sau revistele din anii trecuți, care stau pe măsuța de cafea îți crează dezordine în casă. Pentru decor sunt suficiente 2-3 reviste cu niște coperți colorate. Celelalalte aruncă-le.

5. Jucăriile cu care copilul nu se mai joacă

Dacă odrasla ta s-a plictisit de anumite jucării și vezi că nu se mai joacă cu ele, donează-le unui copil care va fi bucuros să le aibă. Piesele de construit sau de cale ferată împrăștiate pe jos îți dau senzația de haos în casă.

6. Caserolele neutilizate

Bineîțeles, sunt obiecte utile în bucătărie, dar nu înseamnă că trebuie să ai prea multe. Gândește-te: ele ocupă atât de mult spațiu, dar le folosești foarte rar. De aceea, renunță la o parte dintre ele.

7. Filtrele pentru aspirator

Filtrul de la purificatorul de aer trebuie schimbat minim o dată pe an, altfel el devine inutil. La fel și filtrul de la aspirator. Un filtru utilizat prea mult aruncă praful înapoi în aer, iar aspiratul își pierde sensul.

8. Lucrurile inutile din sertare

Fă-ți ordine în sertare. Aruncă stilourile, cariocile care nu mai scriu sau alte mărunțișuri de care ai și uitat. Dacă multe borcane, aruncă-le la gunoi pentru a fi reciclate sau reciclează-le tu, transformându-le în niște vaze originale.

9. Pungile din plastic

Majoritatea dintre noi au la bucătărie un sertar cu pungi din plastic de la market. Renunță la ele în favoarea săculețelor din pânză. Torbele sunt mult mai practice, le poți folosi mai mult timp, nu se rup și nu dăunează mediului ( pungile din plastic se descompun mai mult de 100 de ani).

10. Bureții vechi de baie sau bucătărie

Ele sunt principala sursă de microbi. Se recomandă ca acestea să fie schimbate o dată la 3-4 săptămâni. Iar pentru ca bureții să te slujească mai mult timp, după utilizare, încălzește-i timp de un minut în cuptorul cu microunde.