Scapă de aceste 6 lucruri: Din cauza lor, casa ta arată mai săracă decât altele!

Chiar dacă ești o persoană prosperă și locuiești într-un apartament scump, în locuința ta există câteva lucruri care compromit imaginea acesteia și anulează toată munca și prosperitatea ta. Ba mai mult, strică atmosfera și reduc confortul din apartamentul tău. Hai să vedem care sunt ele și cu ce le putem înlocui.

Greșeli de amenajare apartament

#1. Sticle și borcane în loc de vaze

Mama mea avea o vază scumpă pe care o păzea ca ochii din cap și o scotea doar de sărbători sau atunci când aveam oaspeți. Era destul să o scoată, să pună flori în ea și interiorul se transforma instantaneu. Mama știa sigur: în casă contează fiecare detaliu. Iar păstrarea florilor în borcane este un ton rău.

Chiar dacă trandafirii și crinii nu sunt oaspeți bineveniți în casa ta, o vază frumoasă nu a încurcat niciodată nimănui. E un obiect minunat de decor, care spre deosebire de borcanele fără suflet, va adăuga prospețime, cordialitate și rafinament locuinței tale. Și dacă îți dăruiește cineva flori? Unde le pui atunci?

#2. Picturi pe numere în loc de tablouri

Pictarea pe numere este o activitate relaxantă, care stimulează creativitatea, puterea de concentrare și combate stresul. Și atunci când pictura e gata e atât de greu să te desparți de rodul muncii tale. Și e atât de mare ispita să o agați de perete. Dar adevărul e că un astfel de tablou e asemenea unui borcan gol – rece, artificial, lipsit de suflet, iar uneori, destul de stângaci.

Dacă ești amator de artă, decorează peretele cu picturi reale. Stilul și specificul lor vor face diferența dintre un apartament obișnuit și unul contemporan și stilat. Alege o temă specifică: călătorii, mare, păduri, castele, sau dimpotrivă, adaugă o notă post modernistă locuinței tale, agățând diferite abstracții.

#3. Prelungitoare și cabluri încâlcite

Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cât de eficient sunt trase cablurile? Infrastructura interiorului influențează percepția despre casa ta. Prelungitoarele încâlcite, împrăștiate prin toată casa, arată ieftin și dezordonat.

În plus, nu sunt deloc practice și există riscul să te împiedici de ele. Această problemă se poate rezolva în 2-3 ore, cumpărând câteva elemente de conectică și fixare, care la urma urmei, nu costă un pumn de bani.

#4. Mopuri la vedere

Chiar și cel mai frumos și scump interior poate fi compromis de un detaliu mărunt și respingător, de exemplu, de un instrument de curățare, începând cu mopul și terminând cu aspiratorul.

De regulă, oamenii le păstrează în colțuri. Acestea sunt urâte și neîngrijite. Prin urmare, trebuie ascunse. În mod ideal, ar trebui să ai un dulăpior pentru astfel de obiecte, cât mai departe de ochii lumii.

#5. Canapea extensibilă în dormitor

Crezi că este confortabil și economisește spațiu? Înseamnă că nu ai dormit niciodată pe un pat spațios cu saltea anatomică. Obiceiul de a folosi o canapea în dormitor se trage din perioada comunistă, când majoritatea oamenilor locuiau în apartamente mici.

Dar astăzi un asemenea design arată ieftin și deplasat, iar pe deasupra, nu este sănătos. Omul petrece o treime din viață dormind, prin urmare spațiul pentru somn trebuie să fie cât mai confortabil posibil.

#6. Candelabru luxos

Mai bine zis, candelabru teribil. Într-un apartament contemporan o asemenea lampă arată ridicol și caraghios. Este greu de îngrijit, nu distribuie uniform lumina și lasă impresia că poate să cadă în orice moment. Nu văd nici un motiv de ce ar trebui să păstrezi candelabrul moștenit de la bunica, când există atâtea alternative interesante.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 3 lucruri care costă un pumn de bani, dar sunt inutile pe termen lung!