Scapă de ele: 5 lucruri fără de care casa ta va deveni mai frumoasă!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea fac casa să pară frumoasă. Dar în același timp, există câteva semne care vorbesc despre o gospodină rea și strică atmosfera din casă. Iată care sunt ele.

1. Sticle și borcane în loc de vaze

Mama mea avea o vază scumpă pe care o păzea ca ochii din cap și o scotea doar de sărbători sau atunci când aveam oaspeți. Era destul să o scoată, să pună flori în ea și interiorul se transforma instantaneu. Mama știa sigur: în casă contează fiecare detaliu. Iar florile în borcan sunt un detaliu rău. O vază frumoasă nu a încurcat niciodată nimănui. E mult mai bună decât un borcan fără suflet.

2. Prelungitoarele și cablurile încâlcite

Bine, astea nu trebuie să le arunci, dar trebuie să le aduci în ordine. Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cât de bine sunt trase cablurile? Infrastructura interiorului influențează percepția despre casa ta. Prelungitoarele încâlcite, împrăștiate prin toată casa, arată ieftin și dezordonat. Ele nu sunt deloc practice și există riscul să te împiedici. Această problemă se rezolvă în 2-3 ore, cumpărând câteva elemente de conectică și fixare, care la urma urmei, nu costă un pumn de bani.

3. Electrocasnicele stricate

Nu mă refer la prăjitorul de pâine care s-a defectat ieri, ci la aragazul vechi care stă la balcon, la aspiratorul pe care nu l-ai folosit de 3 ani și mașina de cusut care a fost lăsată uitării. Realitatea este cât se poate de simplă: dacă nu ai reparat un lucru timp de un an, cu certitudine nu ai nevoie de el, pentru că altfel era să-l repari, deci NU ai nevoie de el.

Aici includem și jucăriile. Din momentul în care copiii sunt mari și nu se mai joacă cu ele, jucăriile devin inutile. Ce ar fi să le donezi celor care chiar au nevoie de ele?

4. Maculatura

Facturi, chitanțe, bonuri, reviste, ziare – chiar crezi că ai nevoie de ele? Dacă obiectul cumpărat nu e cu adevărat valoros, bonurile fiscale sunt absolut inutile. De ce să le aloci un sertar întreg, alături de facturi, cecuri, note de plată și alte hârtii care trebuie să plece direct la gunoi? Nemaivorbind de revistele pe care nu le citești niciodată.

5. Oglinzile

Oglinzile sunt un lucru bun. Ele ajută la extinderea vizuală a spațiului și fac interiorul să pară mai luminos. Dar un număr mare de oglinzi fac mai mult rău decât bine. Ele creează impresia că te afli într-un spațiu public sau într-un sediu, ci nu în propria casă. În afară de asta, prea multe oglinzi strică starea de spirit și alimentează complexele chiar și a celor mai frumoase femei.

Citește și: Se îmbracă scump și pretențios: 5 semne că femeia nu știe să se îmbrace!