Scapă de ele: 11 lucruri de care trebuie să te desparți atunci când faci curățenie acasă

Curățenia din casă este un motiv excelent nu numai pentru a revizui dulapurile, ci și pentru a înțelege ce aveți și ce nu mai aveți nevoie. Renunțați la ceea ce nu aveți nevoie fără regret. De unde să știi dacă un lucru poate fi cu adevărat nefolositor? Folosiți practica japoneză kaizen. Ridicați obiectul și răspundeți la patru întrebări:

-Cât de mult am nevoie de acest articol?
-Este nevoie de acest articol exact aici?
-Cât de des îl folosesc?
-Când l-am luat ultima dată?

În acest material vă aducem o listă de lucruri care trebuie aruncate atunci când faci curățenie.

1.Actele vechi
Acestea sunt cecurile, cardurile de garanție, chitanțe, certificate, rețete, instrucțiuni pentru electrocasnice etc. Mulți oameni le păstrează în zadar cu ideea că vreodată vor avea nevoie de ele. Dacă hârtia a expirat definitiv (garanția a expirat, au trecut toate condițiile de plată), nu ezitați să o aruncați.

2.Revistele și ziarele
Revistele și ziarele, precum și broșurile, afișele, biletele de la concerte, cărțile de vizită, cărțile poștale, desenele pot fi păstrate dacă sunt cu adevărat dragi inimii tale și înseamnă ceva pentru tine. Puneți articolele dorite într-o cutie separată.

3.Calendare și jurnale
Calendarul de anul trecut, un jurnal în care îți scriai zilnic activitățile de acum câțiva ani – toate acestea nu mai sunt utile. Lăsați doar ceea ce este necesar aici și acum.

4.Cutiile
Cutiile televizoarelor, electrocasnicelor sau de încălțăminte ocupă mult spațiu și acumulează praf. Dacă cutiile sunt goale – de exemplu, în caz că vă schimbați casa – este mai bine să vă despărțiți de ele.

5.Pachetul cu pachete
Mulți dintre noi avem o geantă în bucătăria noastră care conține alte pungi. Dacă vă pasă de mediu, înlocuiți colecția de plastic cu o pungă de cumpărături reutilizabilă. Acest lucru va elibera spațiu în bucătărie și vă va permite cel puțin să economisi bani.

6.Electrocasnicele vechi
Căștile care le-ai folosit acum 10 ani, un smartphone stricat, o tastatură și un monitor vechi, o telecomandă de la un televizor aruncat, un ceainic electric cu capac rupt … Cu siguranță nu vei da o a doua viață acestor lucruri. Puteți apela la centrele de service și le puteți oferi pentru piese de schimb sau le puteți da gratuit altor persoane. Dacă nu funcționează, dați-l pentru reciclare.

7.Vesela pe care nu o utilizați
Pentru micul dejun, prânz și cină acasă, este suficient un set modest de veselă. Cu toate acestea, dulapurile noastre sunt adesea pline de farfurii și căni, seturi de la bunica, suporturi pentru șervețele, ulcioare și pahare … Lăsați doar ceea de ce aveți nevoie personal și pentru primirea oaspeților. Desparte-te de restul!

8.Cârpe și bureți vechi
Bureții de spălat vase ar trebui schimbați cât mai des posibil – cel puțin o dată la două săptămâni. Și cârpele din bucătărie nu trebuie păstrate: sunt o modalitate perfectă de reproducere a germenilor și o sursă de mirosuri neplăcute. Folosit – aruncați-l.

9.Medicamentele și produsele cosmetice expirate
Medicamentele și produsele cosmetice au  o dată de expirare, după care pot provoca daune sănătății. Așadar, obișnuiește să treci prin trusa medicală și geanta cosmetică cel puțin o dată la șase luni.

10.Pernele vechi, pături, plapume
Articolele de dormit pe care le folosim în fiecare zi sunt o pușculiță de microorganisme dăunătoare și acarieni. Acestea trebuie schimbate cel puțin o dată la doi ani, altfel riști să te trezești cu o durere de cap sau să devii alergic.

11.Resturi de gresie sau tapete, după reparații
Toate acestea sunt stocate pentru o eventuală refolosire, însă ocupă spațiu și acumulează praf. Aruncați-le fără regret: materialele de construcție nu lipsesc astăzi din magazine.