Scapă de aceste 6 lucruri și vei readuce confortul în bucătăria ta!

Bucătăria e cea mai importantă cameră din casa unui om. Și cea mai greu de amenajat. Pentru că trebuie să combini confortul vizual cu spiritul practic și într-un final să iasă frumos.

E ușor să o dai în bară cu amenajarea, mai ales dacă ai o bucătărie mică. Dar pe cât e de ușor să greșești, pe atât e de simplu să corectezi această greșeală și să readuci confortul de odinioară în bucătăria ta. Află în continuare cum poți face asta și de care lucruri trebuie să te descotorosești o dată pentru totdeauna.

Lucruri de care nu ai nevoie în bucătărie

#1. Suport de bucătărie de tip railings

Un asemenea suport micșorează spațiul din bucătărie, arată dezordonat și demodat. În plus, nu este deloc practic. Iar pe suprafața metalică se acumulează rapid grăsime și pete greu de înlăturat.

#2. Set de cuțite pentru toate ocaziile

Aproape toată lumea are unul. Acest suport voluminos ocupă o suprafață mare de lucru, care poate fi folosită pentru altceva. Hai să fim sinceri. De câte cuțite ai nevoie? De 2-3, maxim 4. Să presupunem că îți trebuie mai multe.

Păi bine, o bandă magnetică atașată de perete va rezolva două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea întotdeauna cuțitele necesare la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiul pentru păstrarea lor. În plus, arată mult mai stilat.

#3. Electrocasnice de care nu ai nevoie

Cu cât mai multe electrocasnice am, cu atât sunt o gospodină mai bună – se pare că ăsta e principiul de care se ghidează femeile care își umple bucătăria cu tot felul de prăjitoare de pâine, extractoare de nutrienți, uscătoare de legume, oale multifuncționale și roboți de bucătărie.

Toate acestea ocupă spațiu și nu sunt nimic altceva decât suport pentru praf. E mai ieftin și mai ușor să-ți cumperi fructe uscate, decât să folosești un uscător de câteva ori pe an, atunci când îți amintești de existența lui.

#4. Mormanul de recipiente goale

Multe gospodine păstrează în astfel de recipiente zahăr, sare, cereale și leguminoase. Acest lucru este comod și util. Dar dacă recipientele sunt goale și stau așa de câteva luni, de ce să le mai ții în bucătărie? Spre deosebire de electrocasnicele menționate mai sus, ele nu costă un pumn de bani și sunt perisabile, adică oricum își pierd utilitatea rapid.

#5. Insulă de bucătărie cu aragaz

 

Chiar dacă bucătăria ta e spațioasă și poți monta un aragaz în mijlocul camerei – renunță la această idee, deoarece va trebui mereu să-l ocolești, iar dacă se varsă ceva sau sar stropi, va trebui să speli toată bucătăria. Nu reinventa roata – aragazul trebuie instalat în colț, lângă perete.

#6. Mormanul de mărunțișuri de pe blatul de bucătărie

Dacă ai senzația că blatul de bucătărie e mereu încărcat, toate colțurile sunt ocupate, iar dulapurile și sertarele “supărate” pe povara pe care trebuie să o poarte, atunci e timpul să pui capăt acestor probleme, selectând mobilierul potrivit.

Nimic nu face o bucătărie mai inconfortabilă decât dezordinea. Fiecare obiect util trebuie să aibă locul său (nu pe blat), iar cele inutile trebuie aruncate. Mai multe despre optimizarea spațiului din bucătărie am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!