Scapă de aceste 10 prejudecăți și vei simți din nou gustul vieții, chiar și după 50 de ani

Am adunat pentru tine 10 prejudecăți, de care e timpul să scapi, după vârsta de 50 de ani.

1. Să ții diete

În primul rând, ele nu funcționează. Mai mult decât atât, pe termen lung, ele duc doar la creșterea în greutate. În al doilea rând, dietele strică starea de spirit, caracterul și calitatea vieții.

2. Vopsirea părului cărunt

Nu e nimic rău, dacă îți vopsești părul în culoarea care ți se potrivește. Dar nu fă asta doar pentru a ascunde părul cărunt, ci pentru a te bucura de modul cum arăți.

3. Să amâni lucrurile importante pe mai târziu

Există o clasificare a sarcinilor. Cele importante și urgente sunt acele lucruri ce contează pentru tine și trebuie făcute chiar acum. Sarcinile neimportante, dar urgente sunt cele de rutină, cărora trebuie să le acorzi timp. Cele neimportante și care nu sunt urgente – activități care nu sunt atât de însemnate și nu trebuie să le faci.

Și în sfârșit, cele importante, dar care nu sunt urgente – acele lucruri care te interesează cu adevărat, dar de obicei nu ai suficient timp pentru ele. De exemplu, să desenezi sau să înveți o limbă străină, sau să mergi la dansuri, sau să călătorești prin lume.

Deci, după 50 de ani, este deosebit de dăunător să renunți la acest lucru important dar nu urgent, pe mai târziu. Alocă cel puțin o oră pe zi sau câteva ore pe săptămână – dar întotdeauna și regulat pentru lucrurile importante, dar nu urgente. Vei vedea cum viața ta va deveni mult mai fericită.

4. Să te rușinezi de greșelile tale

Rareori poți găsi ceva la fel de interesant, inspirațional și demn de respect, precum e persoana matură care e capabilă să relateze cu sinceritate greșelile și iluziile din viața sa. În același timp, capacitatea de autoironizare e o calitate foarte importantă în ziua de azi.

5. „Să te dedici” copiilor și nepoților

E o fericire nemaipomenită, atunci când ești iubit cu adevărat de cei dragi. Dar fericirea este și atunci când cei dragi te susțin reciproc în realizarea unui vis.

6. Să nu încerci ceva nou

Dacă mergi în mod regulat (te plimbi, înoți sau zbori) din punctul A în punctul B, experții în cercetarea creierului uman recomandă abaterea periodică de la ruta obișnuită. Noile conexiuni neuronale nu se pot crea singure, iar creierul are nevoie permanent de noi și noi sarcini și situații.

Nu este atât de important cum îți surprinzi creierul. Indiferent dacă rezolvi probleme de șah, înoți sau coși – principalul lucru este să înveți mereu ceva nou. După 50 de ani, antrenarea permanentă a creierului e vitală pentru activitatea și sănătatea acestuia.

7. Să îți faci griji de ceea ce cred ceilalți despre tine

Încetează să îți faci griji de părerile altora. Datorită acestui fapt, viața ta va fi mai împlinită și te va ajuta să acționezi și să arăți așa cum dorești tu.

8. Să justifici inacțiunea prin lipsa de bani

Cea mai des întâlnită justificare a inacțiunii după vârsta de 50 de ani este lipsa de bani. „Dacă aș avea bani, aș face ohoho..”

Noi deseori suntem martorii acelor istorii de viață, a oamenilor ce reușesc să facă „ohoho” chiar și fără bani. Imediat ce apare acel „ohoho”, banii ca din senin se găsesc pentru asta.

Noi credem că aceasta e o regulă universală a vieții: când știi la sigur ce vrei să faci și de ce, faci rost de toate cele necesare și realizezi asta.

9. Disperarea în căutarea iubirii

În primul rând, o știre importantă: Brad Pitt (53 de ani) e din nou liber.

10. Exclude imposibilul

Fii realist – cere imposibilul. Dacă mai înainte, nu aveai acea determinare internă și maturitate necesară, după 50 de ani e timpul să faci asta.