3 plante de cameră care purifică aerul din casă si oferă mai mult oxigen!

Florile de cameră sunt o adevărată comoară pentru locuința fiecăruia din noi. Acestea purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul.

Încă din copilărie cunoaștem că plantele sunt foarte importante, atât pentru sănătatea planetei, cât și pentru sănătatea noastră ca indivizi. Și fiecare plantă contribuie în felul său la bunăstarea comună, producând oxigen și consumând dioxid de carbon. Totuși, cercetătorii susțin că unele plante se descurcă mai bine ca altele și ne recomandă să le ținem cât mai aproape de noi.

Plante de apartament care produc oxigen

#1. Dracaena

Dracaena contribuie la purificarea aerului de formaldehidă, benzen și alți compuși nocivi, care se găsesc în agenții de curățare și produsele chimice de uz casnic, pe care le folosim în viața de zi cu zi.

Planta e rezistentă la lumină, tolerează lipsa de umiditate, dar iubește să fie stropită cu regularitate. Dacă e îngrijită corect, aceasta poate crește până la un metru înălțime, adăugând un farmec aparte interiorului tău.

#2. Aloe Vera

Dacă vrei o floare mai mică sau poate mai puțin exotică, dar care să-și facă treaba la fel de bine – aloe este opțiunea ideală pentru tine. Aloe Vera este o plantă cunoscută mai întâi de toate pentru proprietățile sale medicinale. Seva gelatinoasă din frunzele de aloe este utilizată pentru a vindeca rănile și arsurile solare, dar și alte inflamații ale tenului.

Totodată, planta absoarbe eficient substanțele toxice din aer, iar în paralel, îmbogățește camera cu oxigen. Frunzele sale conțin multă clorofilă, pigmentul verde natural care este esențial în procesul de fotosinteză și care o ajută să transforme cantități mari de dioxid de carbon în oxigen. Aloe este o plantă originară din Africa, prin urmare e rezistentă la secetă și va supraviețui chiar și cu cel mai leneș și neîndemânatic proprietar.

#3. Chlorophytum

Totuși, oamenii de știință consideră că cea mai eficientă plantă în lupta cu dioxidul de carbon și toxinele, rămâne Chlorophytum-ul. Această plantă se bucură de mare popularitate la noi în țară, crește rapid și se înmulțește ușor, fiind considerată una din cele mai nepretențioase plante.

Dar cel mai important, floarea e capabilă să neutralizeze mai mult de 90% din substanțele toxice pe care le inspirăm în fiecare zi, începând cu formaldehida și terminând cu benzenul.

Citește și: Fie iarna cât de rece: 9 flori de apartament care înfloresc tot anul!