Sănătatea e mai scumpă: 5 lucruri pentru care NU merită să economisești!

Bunica mea spunea că leneșul mai mult aleargă, iar zgârcitul mai mult păgubește. Și avea perfectă dreptate, deoarece e mai bine să plătești mult pentru un lucru cu adevărat bun, decât puțin pentru un lucru care mâine te va da de gol. Mai ales când vorbim de sănătate. Iată 5 lucruri pentru care tindem să plătim mai puțin, fără să ne dăm seama că ne afectează negativ sănătatea.

1. Salteaua

Fiecare dintre noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. Prin urmare, salteaua merită mai multă atenție decât pare la prima vedere. O saltea proastă duce la probleme de somn și de spate. Iar ele duc la iritabilitate, probleme de concentrare, lipsă de energie și înrăutățirea relațiilor cu cei dragi.

2. Detergentul

Cu toții suntem tentați să cumpărăm un detergent ieftin. Dar un detergent ieftin își face treaba prost, lasă urme pe haine și provoacă iritații ale pielii, nasului, ochilor și cavității bucale.

3. Ochelarii de soare

Ochelarii pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei ascund ridurile și îți dau un aer cochet. Dar nu uita că scopul lor de bază este să protejeze pielea și ochii de acțiunea razelor ultraviolete. Iar un model ieftin nu se descurcă cu această misiune. Din contra, face mai rău.

4. Adidașii

Dacă îți place să alergi sau să mergi mult, nu-ți poți permite adidași răi, deoarece ei reduc presiunea pe articulații și organe interne în timpului exercițiilor. Tălpile, spatele și pielea de la picioare nu sunt din titan și, mai devreme sau mai târziu, problemele își vor spune cuvântul. Adidașii trebuie să fie moi, bine ventilați, confortabili și cu nivel înalt de amortizare.

5. Lenjeria de corp

Poți economisi pe haine, dar nu economisi pe lenjerie. Lenjeria de corp trebuie să fie de calitate. Firește că nu ne referim la lenjerie scumpă din dantelă sau din țesături fine, ci la un sutien sănătos, fără cusături, care să-ți susțină bine sânii.

Citește și: Aruncă-le chiar acum: 15 lucruri din casă care expiră mai repede decât credeai!