Salteaua sau vopseaua: 10 obiecte pe care mai bine să nu economisești

Zgârcitul plătește de două ori – este o zicală care nu-și pierde din actualitate nici astăzi. Produsele de calitate joasă, de regulă, se strică mai repede și mai des. Există lucruri pe care mai bine să plătești mai mult, decât în timpul apropiat să le duci la reparație sau să cumperi altele în loc. Este vorba, în special, despre lucrurile care sunt folosite des sau care se cumpără „pe viață”. Amintește-ți de umbrelele ieftine care se strică la fiecare ploaie.

Cel mai des, atunci când cumpărăm ceva ieftin, ne bucurăm că am economisit. Însă ne întristăm când acel lucru se strică în scurt timp și înțelegem că trebuie să-l înlocuim.

Iată 10 astfel de lucruri:

1. Vopseaua

Când vorbim despre reparație, economia pentru materiale de construcție nu este recomandată. Chiar dacă s-ar părea că nu există diferență, asta se observă prin numărul de straturi aplicate, tonurile de culori și corespunderea cu nuanța de pe ambalaj. Vopseaua trebuie să fie de calitate, astfel vopsitul va fi o plăcere, iar rezultatul se va menține mult timp.

2. Salteaua

Este unul dintre cele mai costisitoare lucruri pe care trebuie să le cumperi în casă. O saltea ieftină sau una second hand înseamnă nopți nedormite, probleme de spate și lipsă de dispoziție.

3. Cuțitele

Dacă îți place să gătești, atunci știi cât este de iritant să folosești un cuțit care nu taie. Îți dorești ca gătitul să fie o plăcere? Cumpără cuțite bune!

4. Detergentul de rufe

Atunci când detergentul de rufe nu-și face treaba, ești nevoit să mai pornești un ciclu de spălare și să folosești soluții suplimentare, cum ar fi cele de scoatere a petelor. În acest mod, nu faci decât să cheltuiești mai mult, decât ai folosi un detergent bun.

5. Covorașul pentru Yoga

Dacă faci yoga regulat, atunci covorașul de spumă pentru sport nu este potrivit. Dacă te-ai apucat serios de această activitate, cumpără un covoraș de calitate care nu alunecă, se spală ușor și te ajută să iei pozițiile corecte.

6. Geanta pentru mămică

A fi mamă este o muncă grea, nu trebuie s-o mai complici cu o geantă incomodă și nefuncțională.

7. Colanții negri

Multe femei poartă colanți nu doar când fac sport, dar și la plimbare sau până la magazinul de lângă casă. De aceea, se gândesc să economisească și să-și cumpere câteva perechi, în loc de o pereche scumpă. Astfel se pomenesc cu niște colanți prea transparenți sau care scot în evidență colăceii și celulita. O pereche de colanți sportivi buni sunt capabili să ascundă toate neajunsurile, să fie comozi și să fie foarte practici.

8. Căștile

Fii de acord, nu e nimic mai relaxant decât plimbările sau alergatul cu muzică în căști. De ce să strici această plăcere cu niște căști care cad, se strică des, se descarcă repede și mai au și fir?

9. Umbrela

Dacă ai decis că nu merită să cheltuiești mulți bani pe o umbrelă, atunci știi și ce înseamnă când o mică adiere de vânt ți-o strică într-o secundă.

10. Valiza

Crezând că le folosești rar, nu vezi rostul să alegi valize scumpe. Aceasta însă este abordarea greșită. O valiză ieftină nu doar că nu este sigură pentru transportarea lucrurilor tale, uneori chiar de preț, dar și le mai permite angajaților aeroporturilor să se comporte cu ea la fel ca și cu un gunoi.