Să lipești perdeaua de geam? Soluția minunată, care înlocuiește jaluzelele

Locuim cu soțul împreună într-o casă la sol. Geamul de la bucătărie este înspre drum, iar gardul nostru nu este foarte înalt. Atunci când bem ceai, avem impresia că cineva ne urmărește. Un disconfort oribil. Am obosit să-mi rog soțul să pună jaluzele, așa că am găsit singură o soluție.

M-am inspirat de la Olga Papsueva, o vloggeriță la pensie, care oferă niște sfaturi foarte bune.

Ea propune ca în loc de jaluzele să punem la geamuri tul – o țesătură fină din care se fac perdelele. În primul rând, poate face asta oricine, iar în al doilea rând e o soluție mult mai ieftină decât jaluzelele. Și în al treilea rând, arată original și frumos.

Așadar, ai nevoie de tul, pe care îl vei tăia după dimensiunile geamului. Poți folosi o perdea mai veche. Iar în rol de lipici va fi amidonul – natural, practic și ieftin. Adaugă o lingură cu vârf de amidon la 0,5 l de apă și fierbe amestecul. Apoi înmoaie țesătura în această soluție.

Înainte să începi să lipești, ai grijă ca în casă să fie închise toate geamurile. Aplică materialul cleios pe geam, începând de sus și netezește-l bine cu mâna.

Un bonus al acestui proces este hidratarea mâinilor. În timp ce te ocupi de lipire, mâinile absorb din amidon umiditate și alte substanțe hrănitoare.

După ce se va usca, vei observa că din interior poți privi pe geam înafară, iar din exterior nu se vede nimic. Acum pot bea ceai liniștită.

La fel de simplu este și să scoți materialul. Udă cu puțină apă toată suprafața. Eu fac asta cam o dată pe lună, dacă s-au murdărit. Le spăl și repet procedura. În acest fel și geamurile sunt mereu curate.