Revezi-ți garderoba: 5 articole vestimentare, care îți înmulțesc anii după 40

Cu vârsta, femeile trebuie să fie tot mai atente la ceea ce poartă, ca să nu înrăutățească situația. Hainele și accesoriile nu doar pot întineri, dar și îmbătrâni. Pentru ca efectul neplăcut să nu se întâmple, evită să pui pe tine următoarele lucruri.

1. Costumul într-o culoare

Pentru împrospătarea ținutei, stiliștii recomandă să combinăm piese din diferite costume sau să le purtăm cu alte haine. De exemplu, sacoul de la costum poate fi purtat cu niște blugi, iar fusta sau pantalonii de la costum să le asociezi cu un pulover.

2. Bluza cu imprimeuri florale

O bluză sintetică cu flori roșii în combinație cu niște pantaloni negri și pantofi fără toc arată ieftin și băbește. După 40, stiliștii recomandă să se opteze pentru bluzele simple, fără imprimeuri. Bluza într-o culoare împrospătează chipul și oferă lejeritate ținutei.

3. Pantofii Mary Jane 

Pantofii Mary Jane devin periodic un trend, în colecția 2019-2020 au fost prezentați de către Galliano, Chanel, Valentino, Miu Miu ș.a. Curelușa acestor pantofi se asociază cu copilăria și cu ținuta de păpușă.  Într-un outfit office aceștia oferă o notă retro, de aceea femeile în vârstă ar trebui să-i evite.

Pentru femeile 40+ stiliștii recomandă pantofii cu toc de 3-4 cm, cu vârf ascuțit sau balerinele stilate.

4. Căciula cu decorațiuni

Cristalele, penele, paietele sau alte decorațiuni țipătoare nu mai arată bine pe căciula unei femei de peste 40 de ani. Lasă-le pentru fetele tinere, pentru că pe tine arată ridicol. Alege căciulile simple, de o singură culoare care să se aranjeze bine în funcție de forma feței.

5. Eșarfa de mătase

Eșarfele de mătase pot să aducă o doză de șic în outfit, dar și pot să-ți strice imaginea. Secretul constă în ornamentele de pe eșarfă, care neapărat trebuie să fie moderne, altfel te vor îmbătrâni. Rareori ai cu adevărat nevoie de o eșarfă la gât, ceea ce înseamnă că sunt mai mari șansele să strici totul, decât să înfrumusețezi. Cea mai bună opțiune este să legi o batistă la gât sau la geantă.