Respectă aceste 6 reguli și în casa ta nu va mirosi niciodată urât!

Mirosul creează atmosfera din interiorul locuinței tale. Nu te poți simți odihnit și relaxat dacă în casa ta miroase urât. Spray-urile de cameră cu miros de brad, petale de trandafir și briză de mare, sunt ieftine, toxice și nu contribuie la crearea unei atmosfere plăcute.

Mirosul lăsat de spray-uri este artificial și agasant, iar corpul tău simte acest lucru și rămâne în continuare stresat. E mult mai plăcut să obții o prospețime naturală. Iată cum poți face acest lucru.

1. Curăță covoarele

Țesătura absoarbe bine mirosurile, adu-ți aminte de haine. Dar dacă hainele le spălăm în fiecare săptămână, covoarele le putem ignora cu anii. Murdăria, transpirația, mirosul animalelor de companie – toate acestea se îmbibă în țesătura covorului. Deci nu e de mirare că în casă miroase urât. Pentru a remedia această problemă, presară bicarbonat de sodiu peste covor, lasă-l să acționeze câteva ore și trage-l cu aspiratorul. Bicarbonatul de sodiu îmbibă umezeala și mirosul neplăcut.

2. Curăță coșul de gunoi

Majoritatea oamenilor aruncă gunoiul atunci când se umple coșul. Dar gunoiul trebuie aruncat și atunci când crește temperatura. Cu cât temperatura aerului este mai mare, cu atât deșeurile se descompun mai repede, iar mirosul este mai pronunțat și mai neplăcut. Și nu-i destul să arunci gunoiul – coșul propriu zis trebuie spălat și uscat, fiindcă sub pungă se dezvoltă mucegai, chiar dacă nu este la vedere.

3. Fierbe câteva coji de portocale sau de lămâie

În loc să cheltui bani pe un difuzor scump de aromă, curăță câteva lămâi și fierbe cojile la foc mic. Vaporii vor aduce prospețimea la care visai atât de mult și vor neutraliza toate mirosurile neplăcute, fără să afecteze sănătatea ta și a familiei tale. De asemenea, poți folosi frunze uscate de ceai pentru a îndepărta mirosul neplăcut din coșul de gunoi, din dulap sau din încălțăminte.

4. Pune în baie câteva frunze de mentă

Menta are o aromă profundă, îmbietoare și relaxantă. Găsește un recipient drăguț care să completeze frumos decorul și așează-l pe raftul sau pe nișa din baie. Vaporii de aer cald vor difuza mirosul prin toată camera și-l vor menține pentru mult timp. În loc de frunze poți folosi lumânări parfumate sau uleiuri esențiale.

5. Prepară un difuzor de aromă

Vei avea nevoie de 3 cești de apă călduță, 3 linguri de balsam de rufe, o lingură de bicarbonat și o sticlă cu pulverizator. Amestecă ingredientele până soluția devine omogenă și parfumează amestecul peste tot.

6. Cumpără plante de apartament

Florile de cameră sunt o adevărată comoară pentru locuința fiecăruia din noi. Acestea purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul. În articolul de mai jos vei afla care sunt plantele ce purifică aerul și produc cel mai mult oxigen.

Citește și: 3 plante de cameră care purifică aerul din casă si oferă mai mult oxigen!