O casă curată, o minte ordonată! Oamenii care au aceste 10 lucruri în casă duc o viață mai liniștită!

O locuinţă dezordonată este o sursă inepuizabilă de stres și una din cauzele mai puțin evidente ale depresiei. Iar ordinea, dimpotrivă, ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile. Și decât să faci ordine în fiecare zi e mult mai simplu să o păstrezi. Pentru a reuși în acest sens, vei avea nevoie de câteva ajutoare. Despre 10 astfel de ajutoare vom discuta în continuare.

Sfaturi practice pentru gospodine

#1. Organizatoare pentru haine

Oricât de meticulos ai aranja hainele în dulap, e greu să păstrezi ordinea acolo. Fiindcă azi ai nevoie de puloverul de dedesubt, mâine ai nevoie de altceva. Poimâine întârzii la muncă și nu ai timp să le rearanjezi, iar seara vii obosită și pur și simplu arunci haina în dulap, sleită de puteri.

Ca să pui capăt odată pentru totdeauna acestui cerc vicios, îți sugerăm să folosești organizatoare pentru sertare și dulapuri. Acest instrument neobișnuit te va ajuta să menții dulapul în ordine, hainele îngrijite, și poate fi folosit chiar și pentru încălțăminte.

#2. Suport pentru chei pe perete

Mașina, apartamentul, garajul, subsolul, biroul, contorul electric, cutia poștală, apartamentul vecinului sau vestiarul din sala de sport – în viața de zi cu zi avem nevoie de atâtea chei, încât e ușor să te încurci în ele și e și mai ușor să le pierzi.

Ca să nu-ți irosești timpul, energia și conexiunile nervoase în căutarea piesei de care ai nevoie, oare nu ar fi mai simplu să le aloci cheilor un loc distinct, unde să fie întotdeauna la îndemână? Un suport pentru chei îți va fi de mare ajutor, mai ales că există o mulțime de modele stilate și practice, care nu costă un pumn de bani.

#3. Organizatoare pentru sertare

Ele sunt asemănătoare cu cele pentru dulapuri și sunt bune pentru tot felul de lucruri mărunte: bijuterii, articole de papetărie, cosmetice, pastile etc. Cu alte cuvinte, pentru toate mărunțișurile importante, care trebuie ținute cât mai departe de ochii lumii.

Datorită unor asemenea organizatoare, nu va mai trebui să petreci ore în șir în căutarea mărunțișului de care ai nevoie acum, dar l-ai văzut ultima oară cu câțiva ani în urmă. Acestea sunt compuse din cutiuțe și coșuri compacte, ce sortează bunurile în dependență de natura acestora.

Lucruri utile pentru casă

#4. Tavă decorativă 

Chiar și o tavă modestă poate optimiza spațiul din locuința ta. Aceasta îți poate fi de ajutor în baie – pentru organizarea produselor de îngrijire a corpului, în bucătărie – pentru condimente și fructe și chiar și în camera de zi – pentru a sublinia finețea unei vaze sau a unei flori de apartament.

#5. Caserole și cofraje pentru ouă

Pe lângă întrebuințarea sa convențională, un cofraj poate fi utilizat ca organizator pentru tot felul de bijuterii: pandantive, cercei, inele, brățări, lănțișoare etc. Un recipient simplu de carton poate fi ascuns într-o cutie drăguță, ca să nu strice atmosfera din casa, iar dacă ai norocul să deții un exemplar decorativ poți să-l ții la vedere.

#6. Suport pentru cuțite de bucătărie

Lucruri necesare pentru casă

O bandă magnetică atașată de perete va rezolva două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea întotdeauna cuțitele necesare la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiu, mai ales dacă ai o bucătărie mică. În plus, spre deosebire de lemn, pe magneți nu se formează mucegai.

#7. Pahar pentru pensule de machiaj

E mai comod și mai practic să păstrezi pensulele de machiaj într-un pahar decorativ, decât în setul cosmetic, unde se pot deteriora. De altfel, ca să fie mereu la îndemână și să-ți servească pentru mai mult timp, așează-le cu smocul de fire în sus, într-un pahar ori într-o cupă frumoasă, chiar sub oglindă.

#8. Suport pentru pantofi 

Cu toții avem zile proaste. Dar e important să uităm de ele imediat cum trecem pragul casei, ca negativul să nu se răsfrângă asupra celor dragi. Și acum imaginează-ți că vii obosită, flămândă și prost dispusă de la muncă, deschizi ușa, și ce vezi? Pantofi împrăștiați peste tot, covorașul murdar și o atmosferă de neputință totală.

Ca să păstrezi holul curat pentru mai mult timp, vei avea nevoie de un suport pentru pantofi, deoarece toată murdăria – pământ, nisip, lapoviță, pietre, nămol, vine de afară.

#9. Coș pentru rufe

Valoarea acestui accesoriu nu trebuie subestimată. Multe persoane aruncă rufele murdare direct în tamburul mașinii de spălat, fără a le sorta. Dar acest obicei este foarte periculos, deoarece în interiorul mașinii apare un miros neplăcut și se formează mucegai.

#10. Organizator pentru agenții de curățare

Bucătăria și baia trebuie îngrijite zilnic. Și cel mai simplu este să ai un organizator portabil, echipat cu toate cele necesare, care poate fi ascuns în dulap și folosit atunci când este nevoie.

Citește și: Menajul ca terapie: 4 obiceiuri zilnice pentru a păstra ordinea atât în casă, cât și în viață!