Renunță la manichiura bordo: 10 sfaturi de care să ții cont, dacă vrei să arăți mai tânără

După modă nu întotdeauna reușim să ne ținem, dar totuși trebuie să știm cum să ne creăm o ținută demnă de orice vârstă și tendință. Astăzi o să te ajutăm să-ți definești stilul, fiind în pas cu timpul.

1. Fii atentă la proporții

Întotdeauna ia în calcul atât proporțiile corpului, cât și ale ținutei. Dacă optezi pentru niște pantaloni largi, îmbracă o bluză pe corp, cu accentul pe talie. Dacă alegi un pulover oversize, îmbracă blugi slim. Creează un contrast geometric.

2. Alege corect accesoriile

Geanta, încălțămintea și pălăria nu trebuie să fie neapărat de aceeași culoare, dar trebuie să se combine între ele după material sau formă. Dintre toate accesoriile, doar unul poate fi de o culoare aprinsă. Celelalte trebuie să fie din aceeași operă cu hainele.

3. Renunță la hainele pentru adolescenți

Niște jeanși foarte rupți și un tricou cu imprimeu pentru copii nu se potrivesc pentru o doamnă. Mai bine optează pentru o pereche de blugi albaștri și un tricou alb. Combinația potrivită pentru orice vârstă.

4. Poartă curele

Hainele largi, de forma sacului, nu ascund kilogramele în plus, ci le adaugă. Tot pe această cale se adaugă și anii. Chiar dacă nu ai o talie de invidiat, poartă curea.

5. Renunță la stilul retro

Dacă ai observat că hainele pe care le ai în garderobă nu se mai vând nicăieri, e timpul să schimbi ceva. Hainele vechi, cumpărate cândva nu te mai avantajează. Stilul clasic modern va fi mai potrivit pentru tine. Nu uita! Eleganța este întotdeauna la modă: fusta creion, rochia neagră și costumul clasic cu pantaloni.

6. Fă-ți o tunsoare scurtă

Cu vârsta, părul se deteriorează. În loc să ascunzi părul degradat într-un coc băbesc, mai bine fă-ți o tunsoare scurtă și stilată.

7. Poartă ochelari

Ochelarii de soare sunt accesoriul obligatoriu pentru toate vârstele. Pe lângă faptul că ne protejează de soare și de îmbătrânirea pielii din jurul ochilor, ne face să arătăm mai tinere și mai stilat.

8. Fă-ți manichiura

Mâinile trădează vârsta, dar atunci când ai manichiura făcută, toți se uită doar la ea. Ai grijă la nuanțe: violet, bordo și maro îmbătrânesc mâinile, iar bej, piersic și cream, în combinație cu forma ovală a unghiilor, întineresc.

9. Conturează buzele

Întotdeauna fă accentul pe ochi și conturează buzele. Folosește nuanțe reci, de pomușoare. Așa fața va fi mai expresivă. Renunță la nuanțe închise de ruj și la luciu, ele îți vor face vizual buzele mai mici și mai ridate.

10. Zâmbește

Zâmbește cu buzele, cu ochii și uită de ridurile de expresie. Zâmbetul înfrumusețează la orice vârstă.