Renunță la ele: 7 obiceiuri de curățenie care îți fură energia și timpul în zadar!

Cu toți vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Bazele menajului sunt transmise din generație în generație și nu trebuie subestimate. Dar nu e cazul să exagerăm. Iată câteva obiceiuri de curățenie care sunt un pic too much pentru omul contemporan.

#1. Cureți rosturile de la gresie și faianță

Cum obținem chituri albe și curate? Ce facem ca rosturile să rămână imaculate? Iată doar câteva întrebări care îi frământă pe toți oamenii care și-au pus gresie și faianță. În zadar, pentru că peste două zile rosturile vor fi din nou murdare. Mai bine să prelucrezi chiturile cu lac de protecție siliconic și să uiți de această problemă o dată pentru totdeauna.

#2. Calci prosoapele și lenjeria de pat

Unele gospodine au obiceiul de a călca prosoapele și lenjeria de pat imediat după uscare. Pentru ce? Iată întrebarea. Acest obicei e contraproductiv în condițiile în care peste noapte lenjeria își va pierde aspectul perfect, iar prosoapele vor reveni la “normal” deja după prima utilizare.

#3. Ștergi vesela după spălare

Te grăbești undeva? Acest obicei consumă timp și îți compromite munca, pentru că dacă folosești o lavetă veche sau de calitate proastă, pe vase vor rămâne resturi textile. Lasă-le să se usuce în voia lor.

#4. Speli cada de baie în fiecare zi

Cada de baie trebuie spălată atunci când este murdară. Nu are rost să o tratezi cu detergent și agenți de curățare în fiecare zi. E suficient să o clătești bine imediat după baie. Același lucru este valabil și pentru chiuvetă. Mai cu seamă pentru chiuvetă de bucătărie. În acest fel, vei economisi timp, energie și detergent.

#5. Cureți aragazul în fiecare zi

Încă un obicei lipsit de sens. Dacă îți place să gătești, știi bine că e aproape imposibil să păstrezi plita curată. Și chiar nu e necesar să o cureți în fiecare zi. Pentru a păstra ordinea în bucătărie, e destul să ștergi aragazul cu un șervețel umed sau cu o lavetă de bucătărie.

#6. Speli podeaua prea des

Și această deprindere este contraproductivă, deoarece praful nu se acumulează atât de repede. La modul practic, nu are rost să speli podeaua mai des decât o dată pe săptămână. În plus, nu toate tipurile de pardoseală tolerează umezeala.

#7. Aștepți până sunt gata bucatele

În loc să stai și să aștepți până e gata supa, îți sugerăm să faci ceva mai productiv între-timp, de exemplu, să faci curat la bucătărie sau să speli o parte din vase.

Citește și: Femeia după casă se cunoaște: 7 semne care dau de gol o gospodină rea!