Renunță la ele: 11 obiceiuri din cauza cărora ai părul uscat și deteriorat!

Părul este foarte elastic și susceptibil la orice schimbare din interior sau exterior și are de suferit din cauza celor mai neobișnuite motive, despre care nici n-ai fi putut să-ți dai seama. Lenjeria de pat din bumbac? Ochelarii de soare? Prosopul de baie? Află cum acestea pot influența negativ starea și sănătatea părului tău.

La ce obiceiuri trebuie să renunți pentru un păr sănătos și strălucitor?

Îngrijești părul cu ustensile murdare

Placa de ondulat și îndreptat părul, pensulele, pieptenele – toate aceste instrumente pe care te-ai obișnuit să le folosești aproape în fiecare zi, la fel ca lenjeria, hainele sau vesela, trebuie spălate și îngrijite cu regularitate. Cu timpul, grăsimea, murdăria și praful se acumulează pe suprafața lor și, într-un final, înfundă porii de pe pielea capului, ceea ce duce la subțierea și căderea părului.

Porți ochelarii de soare pe cap

Majoritatea femeilor au un obicei foarte prost, de a purta ochelarii pe cap, ceea ce este un adevărat coșmar pentru stiliști și experții în tricologie, fiindcă părul are de suferit. Ochelarii întind foliculii firelor de păr (fapt care, în consecință, duce la pierderea acestora) și,  totodată, spintecă o parte din fire, când readuci accesoriul la locul potrivit.

Folosești prea mult șampon uscat pentru păr

Cu toate ne-am îndrăgostit de această soluție și nu ne despărțim de dânsa oriunde ne-am duce. Chiar și cel mai bun șampon uscat, dacă e folosit în exces, poate înfunda porii și provoca inflamații, soldate cu slăbirea firelor de păr.

Cât de des trebuie să te speli pe cap?

În general, totul depinde de particularitățile părului tău. Există femei care pot să-și spele părul minuțios, în fiecare zi, fără consecințe, dar, de regulă, majoritatea femeilor trebuie să fie atente. La un anumit moment, dacă este spălat excesiv de des, părul poate să cedeze presiunii și se va transforma într-un pom ofilit de Crăciun.

Citește și: 5 secrete pentru ca părul să arate mereu ca după salon. Încercați aceste metode!

Nu te protejezi de soare

Părul trebuie protejat de acțiunea razelor ultraviolete, mai ales pe timp de vară și primăvară. Dacă soluțiile tale de îngrijire a părului nu au în componența lor elemente de protecție contra razelor solare, fă-ți un obicei drăguț de a ieși din casă purtând o pălărie sau un voal care te va proteja de soare și vânt.

Folosești lenjerie de pat din bumbac

Lenjeria de pat din bumbac are o proprietate foarte controversată – absoarbe bine umezeala. Pe de o parte, nu poți să spui că e ceva rău în asta, dar pe de alta, contactul părului tău cu lenjeria de pat din bumbac poate duce la deshidratarea acestuia și la un dezechilibru puternic pe termen lung.  Apropo, acesta este unul din motivele pentru care îți sugerăm să începi dimineața cu un pahar de apă și o mască hidratantă, dacă ai timp. De asemenea, poți înlocui lenjeria din bumbac cu cea de mătase.

Citește și: 6 greșeli de îngrijire a pielii care ne îmbătrânesc

Folosești un prosop pentru uscarea părului

Dacă te-ai obișnuit să-ți usuci părul cu un prosop, înainte de a folosi un uscător, avem vești proaste pentru tine. Când părul e ud, acesta e deosebit de vulnerabil, astfel încât contactul violent cu țesătura prosopului îl poate frânge. Dacă nu poți renunța la acest obicei, atunci folosește un prosop cu microfibră pentru uscare.

Porți păr strâns în coadă

Părul prins la spate pune o presiune enormă pe foliculii de păr și ar fi mai bine să eviți acest mod de aranjare a părului, dacă ai fire subțiri și iritate.

Nu te alimentezi sănătos

Stilul alimentar influențează atât starea tenului, cât și a părului. Fără o alimentație sănătoasă, echilibrată, lipsită de excese, nu vei avea niciodată un păr sănătos și strălucitor, care are nevoie în special de apă și vitaminele A, C și E.

Cât de des vopsim părul?

Dacă îți schimbi culoarea părului la fel de des ca surorile Kardashian atunci poți să-ți iei adio de pe acum de la bucle sănătoase. Sugestia noastră este să-ți vopsești părul la intervale de cel puțin 6 săptămâni, pentru a preveni căderea și subțierea acestuia.

Citește și: Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!

Uiți să îngrijești pielea capului

Multe femei au grijă doar de părul propriu-zis, trecând cu vederea peste pielea capului, care are nevoie de masaj, exfoliere și măști hidratante. Să știi că dacă părul tău e decolorat, subțire și despicat, problema începe de la pielea capului.

Citește și: Renunță la ele: 7 obiceiuri de îngrijire a părului, care te fac să arăți mai bătrână!