Remedii din natură: 6 întrebuințări mai puțin cunoscute ale mentei!

Menta este o plantă frumoasă, plăcut mirositoare și ușor de întreținut. Ea poate fi plantată atât în ​​grădină, cât și în ghiveci. Oamenii o cultivă în special pentru frunze. Din frunzele ei aromate se prepară ceai și se fac difuzoare de aromă. Totodată, frunzele de mentă pot fi folosite și ca aromatizant pentru băuturi și salate, deoarece pe cât sunt de aromate, pe atât sunt de sănătoase.

Dar adevărul e că întrebuințările mentei nu se limitează la miros și gastronomie. Astăzi vom discuta despre 6 întrebuințări neconvenționale, despre care probabil nu ai auzit până acum.

Mentă întrebuințări

#1. Dacă șoarecii s-au răspândit în grădina ta, te poți debarasa de ei și fără pisică. Pentru asta e suficient să plantezi mai multe tufe de mentă în jurul grădinii. Înconjoară grădina cu tufe de mentă (la un metru una de alta) și rozătoarele se vor ține departe de grădina ta.

#2. Iar dacă șoriceii s-au cuibărit în casă, poți scăpa de ei folosind dischete cosmetice înmuiate în uleiuri esențiale de mentă. Lasă câte 2-3 dischete în fiecare cameră și în scurt timp rozătoarele își vor lua tălpășița.

#3. Menta este bogată în nutrienți și are un conținut bogat de calciu, magneziu și potasiu, ceea ce o face numai bună pentru salate. Acest ingredient poate schimba complet gustul salatei. Pentru o experiență gastronomică de neuitat, e suficient să toci frunzele mărunt și să le amesteci cu restul ingredientelor.

#4. Ne-am obișnuit să bem ceai de romaniță pentru a scăpa de durerile în gât. Dar experiența arată că menta este mult mai eficientă.

#5. De altfel, ceaiul de mentă te poate ajuta să alungi și durerile de cap. Trei cănuțe pe zi sunt suficiente pentru a ameliora durerea și a avea un somn plăcut și odihnitor.

#6. Unii gurmanzi folosesc menta la prepararea marinatei pentru carne. Datorită acestui ingredient, carnea capătă o aromă mult mai intensă și un gust mai plăcut.

Citește și: Femeia modernă la 50 de ani: 5 reguli vestimentare pentru un look stilat și atrăgător!