Regulile trebuie încălcate: 7 lucruri pe care poți și trebuie să le folosești altfel decât de obicei!

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, nu-i așa? De ce să folosești oja pentru unghii, filtru pentru cafea și cleștele pentru spaghete strict conform instrucțiunilor, când ele îți oferă atâtea posibilități? E bine să profiți la maxim de întrebuințările fiecărui obiect și astăzi vom discuta despre 7 lucruri din casa fiecăruia din noi, care pot și trebuie folosite neconvențional!

#1. Ața dentară

Pe lângă igiena cavității bucale, ața dentară are o groază de întrebuințări. Ea este foarte rezistentă, prin urmare poate fi folosită la cusut sau ca fir pentru pescuit. Dacă nu ai un cuțit la îndemână, cu ajutorul ei poți tăia o felie de pâine sau o bucată de cașcaval.

Ața dentară poate fi folosită la tăierea mămăligii sau pentru îndepărtarea unui obiect lipicios de pe blatul de bucătărie, de exemplu, o picătură de gem care a rămas neobservată și a înțepenit acolo.

#2. Filtrul de cafea

Pe lângă utilizarea sa convențională, filtrul de cafea face o treabă excelentă când este vorba de îndepărtarea petelor de pe suprafețele de sticlă: geamuri, oglinzi, ochelari etc. În afară de asta, unele gospodine pun filtrul de cafea sub ghiveci atunci când udă florile. În acest fel, dacă toarnă prea multă apă, murdăria nu se va scurge pe masă.

#3. Bicarbonatul de sodiu

Cred că nu există în casa ta vreun lucru pentru care bicarbonatul de sodiu să nu fie util. Așadar. El poate fi folosit pentru a curăța aragazul, cuptorul, chiuveta, blatul de bucătărie, petele de pe cești, tocatorul, gresia, frigiderul, tigăile șamd.

Bicarbonatul de sodiu e util la albirea dinților, exfolierea pielii, calmarea arsurilor, albirea hainelor, curățarea de pesticide a fructelor și a legumelor, înlăturarea mirosului neplăcut din pantofi și din frigider, desfundarea nasului și desfundarea toaletei. Și astea sunt doar primele întrebuințări despre care ne-am amintit. Dacă te interesează o rețetă particulară, poți găsi o groază de idei pe internet. Până atunci, citește câteva sugestii detaliate în articolul de mai jos.

Citește și: 20 de Probleme casnice, care pot fi soluționate cu ajutorul Bicarbonatului de Sodiu!

#4. Cleștele pentru spaghete

Acest instrument este bun nu doar pentru a manipula cu pastele delicioase, pe care tocmai le-ai pregătit sau pentru a-ți tachina prietena în timp ce gătește, ci și pentru multe alte lucruri. De exemplu, pentru a stoarce o lămâie, dacă nu vrei să te murdărești pe mâini.

#5. Oja transparentă pentru unghii

Oja transparentă poate fi folosită pentru a acoperi fundul unul flacon metalic, prevenind coroziunea acestuia, dar și pentru oricare alte suprafețe metalice supuse riscului de coroziune.

#6. Cleștișorul pentru rufe

Cleștișorul pentru rufe e o invenție genială, utilă nu doar pentru gospodinele adevărate, ci și pentru bărbații care țin la degetele lor. Dar alege un model din lemn, deoarece cele din plastic vor crăpă chiar de la prima lovitură.

#7. Absorbantele 

Absorbantele pot fi folosite ca tălpici pentru încălțăminte. Acestea vor absorbi umezeala și vor menține căldura. Nu râde. Acest truc este folosit de militari și de pescari.

De asemenea, ambalajul cu absorbante e un ascunziș bun pentru bani, atunci când ai de parcurs distanțe mari, deoarece hoții nu vor căuta acolo. Despre alte locuri unde hoții nu vor căuta niciodată, poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Unde să ascunzi banii în casă? 10 locuri în care hoții nu vor căuta niciodată!