Regula celor 3 elemente: 8 trucuri prin care să-ți faci locuința mai stilată

Există câteva secrete pentru un interior confortabil și modern. Iată cum să-l obții!

1. Regula celor 3 elemente

Cu ajutorul acestei reguli, vei reda senzația de „finalizat” și nu de „excesiv”.  Trei lumânări, trei perne decorative pe canapea sau două fotolii și o măsuță de cafea care vor forma o compoziție.

De asemenea, trio decorul funcționează și în cazul a 3 obiecte diferite pe masă. De exemplu: o lumânare, o vază și un coș decorativ.

2. Amplasează vaza cu flori într-un colț al casei și nu în mijloc

Fie că este vorba despre un buchet de trandafiri primit în dar sau de niște floricele de câmp strânse de tine, pune-le mai departe de centrul camerei. Astfel se creează impresia că florile vii se găsesc mereu în casa ta și nu doar cu anumite ocazii. Prin urmare, nu încerci să le pui în centru, lăudându-te cu ele. Florile nu sunt un lux pentru tine, ci un element obligatoriu al interiorului.

3. Toarnă apa în ulcior și bea-o din pahare frumoase

Nu ține paharele frumoase doar pentru ocazii speciale. Bea apă zilnic din ele. Cel mai bine se privesc recipientele din sticlă. În ulcior poți pune niște lămâie, mentă sau ghimbir. Vor fi nu doar o decorațiune excelentă, dar și un plus de prospețime.

4. Adaugă pături și perne decorative

Aceste articole creează senzația de confort. Ele pot transforma o canapea sau un pat obișnuit într-un culcuș regal.

5. Cumpără-ți coșuri împletite

Poți pune în ele jucării, pături, lenjerie și alte articole necesare. Încearcă să aplici și aici regula celor trei. Cumpără 3 coșuri de diferite dimensiuni și pune-le în colțul camerei.

6. Depozitează toate crupele de cereale în borcane din sticlă

Crupele, cafeaua, ceaiul, condimentele – păstrează-le în recipiente similare din sticlă sau din ceramică. Astfel, pe rafturi va fi mereu ordine și armonie.

7. Creează colțuri de relaxare

Psihologii recomandă să ne amenajăm în casă un loc retras, unde să ne simțim confortabil și să ne relaxăm. Poate fi un fotoliu în ungher sau un pervaz lat, cu multe perne.

8. Renunță la decorațiunile mici

Prea multe obiecte mici pe rafturi deschise creează senzația de haos. Dă preferință lumânărilor, statuetelor și vazelor de mari dimensiuni. Păstrează obiectele mici în cutii sau renunță la ele.