Râzi 5 minute în fiecare dimineață: 17 trucuri unice, care îți vor îmbunătăți viața

Cunoscutul psiholog David Cannon oferă câteva sfaturi unice care îți pot îmbunătăți viața. Potrivit expertului, este suficient să urmezi aceste sfaturi pentru a deveni nu numai mai sănătos, dar și mai fericit și chiar mai calm.

Îți garantăm că, nu vei cheltui mult efort, timp sau bani, urmând aceste sfaturi.

1. Încearcă să râzi cel puțin cinci minute în fiecare dimineață

Râsul încarcă o persoană cu energie și, de asemenea, îi afectează pozitiv starea de spirit – acesta este un fapt recunoscut universal. Unii experți susțin că râsul are un efect excelent asupra sănătății.

2. Încearcă să scrii zilnic noi gânduri și idei

Nu părăsi niciodată căutarea și caută întotdeauna ceva nou pentru sine. După ce ai găsit ceva, treci deodată la acțiune.

3. Încearcă să citești cărți noi în fiecare săptămână

Dacă acest lucru sună prea dificil, încearcă să înveți să citeșți rapid, ca să reușești să citești cât mai mult.

4. Jocurile de masă sau de cărți îți antrenează perfect creierul

Cuvinte încrucișate, puzzle-uri sau chiar poker. Doar o oră pe zi este suficient pentru a menține tonusul materiei cenușii.

5. Încearcă să duci un jurnal personal

De îndată ce vei începe să scrii despre timpul petrecut, vei începe să observi lucrurile uimitoare care anterior nu le observai. Mai mult, va fi posibil să memorezi foarte bine evenimentele interesante din viață sau să analizezi cu atenție acțiunile tale.

6. Încearcă să-ți alegi prietenii

Suntem media a celor cinci persoane cu care comunicăm. Ai de gând să devii mai bun? Trebuie să te uiți mai atent la prietenii tăi și să vezi de cine ai nevoie și de cine nu: de la cei cunoscuți din întâmplare, până la cei care te trag constant în jos.

7. Încearcă să privești cât mai des documentare

Astfel de filme sunt nu doar un mod de divertisment excelent, ci și o ocazie minunată de a-ți îmbogăți cunoștințele. Dezvoltă-te permanent și nu pierde timpul prețios pe cunoștințe inutile.

8. Ața dentară e mai importantă decât periuța de dinți

Chiar și dentiștii renumiți vorbesc despre asta. Fără ața dentară, sănătatea dinților tăi e sub pericol.

9. Învață o limbă străină

Pe lângă faptul că îți va fi de folos, ea va spune foarte multe despre intelectul tău, precum și despre educația pe care o ai.

10. Du un stil de viață sănătos

Obiceiurile și mâncarea nesănătoasă nu e cea mai bună decizie din viața ta. Este mai bine să renunți la ele pentru totdeauna, concentrându-te doar pe sănătate.

11. Se tem doar cei slabi

Toată lumea are frici. E foarte important să le învingi. Personalitățile imature sau distruse încearcă să scape de acest sentiment prin alcool sau droguri. Evită aceste metode, privește în ochii fricii și scapă de ea pentru totdeauna.

12. Agonisește

Pentru a face acest lucru, este suficient să economisești doar 10% din venitul tău lunar.  Banii îi poți depozita într-o bancă sau poți cumpăra acțiuni. După cinci ani, vei fi surprins cât de mulți bani ai reușit să aduni.

13. Învață-te să te odihnești

Încearcă să renunți la orice muncă, o dată pe săptămână. Fără TV, computer sau smartphone. Rămâi singur cu natura sau cu tine însuți.

14. Scrie-ți o scrisoare

Și citește-o doar peste cinci ani. Adresează-ți întrebări și fă-ți planuri. După ce vei deschide scrisoarea, vei fi foarte surprins.

15. Încearcă să te îndrăgostești

Fă-o cât mai sincer și transparent. Pur și simplu experimentează acest sentiment. Cu siguranță, dragostea te va inspira și te va face să devii puțin mai bun!

16. Cercetează permanent

Nu toată lumea are ocazia să călătorească. Vizitează acele locuri din oraș, în care nu ai fost niciodată. Chiar și un nou magazin din mall e o destinație potrivită.

17. Tăcerea se apreciază

Ce zici să taci doar pentru un minut? E important să observi ce gânduri și emoții te vor copleși. Imediat după ce a trecut un minut, scrie tot la ce te-ai gândit.