Pune un burete de bucătărie în frigider: Iată la ce ajută acest lucru!

Frigiderul este un bun nelipsit din casa fiecăruia din noi. Acolo păstrăm ceea ce e important cu adevărat, pentru că după cum bine știi, nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare. Și berea tot acolo o ținem.

Dar chiar și atunci când îl îngrijim în fiecare zi, acesta oricum emană un miros neplăcut. Acest lucru se întâmplă din cauza umidității și pentru că nu știm să păstrăm alimentele corect.

Cum se păstrează alimentele în frigider?

Dacă din frigiderul tău miroase urât, deși îl cureți regulat, să știi că nu frigiderul se face vinovat, ci felul cum păstrezi alimentele. Mai multe despre acest lucru am scris într-un articol distinct. Dar ce ne facem dacă prejudiciul a fost deja adus? Pentru a remedia problema vei avea nevoie de un simplu burete de bucătărie.

De ce să pui un burete de bucătărie în frigider?

Buretele de bucătărie reduce umiditatea din interiorului frigiderului. Iar umiditatea la rândul ei, reduce durata de viață a fructelor, legumelor și a tuturor produselor descoperite. Cu alte cuvinte, datorită buretelui alimentele se alterează mai greu

Prin urmare, un simplu burete, așezat pe oricare raft va menține produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Structura poroasă a lui îmbibă umiditatea și mirosul neplăcut. Însă pentru un efect mai bun, îți recomandăm să lași câte un burete pe fiecare raft. Și nu uita din când în când să le schimbi sau să le usuci.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din frigider?

Frigiderul poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu. Amestecă 3 părți de apă cu o parte de bicarbonat de sodiu și folosește soluția obținută pentru a șterge pereții interiori ai frigiderului. Sau pur și simplu pune o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu în frigider.

Citește și: Cum să NU păstrezi alimentele în frigider? 7 greșeli care provoacă mirosul neplăcut!