Proprietarul unui apartament vechi a dărâmat pereții inutili și l-a transformat într-un apartament modern!

Unii proprietari de apartamente mici, urâte și inconfortabile, ridicate încă în perioada comunistă, sunt ferm convinși că va trebui să ducă această povară până la adânci bătrâneți, deoarece structura de rezistență a caselor vechi nu permite cine știe ce manevre.

Dar nu toată lumea e gata să se împace cu lipsa de confort. Vorba aia – ochii sperie, mâinile bucură. Anume așa consideră eroul nostru de astăzi, care a dărâmat toți pereții inutili din apartament și a reinventat noțiunea de confort.

Amenajare apartament mic de bloc

Aventura a început în 2019, când Andrei a moștenit apartamentul de la bunica sa și a decis să-l renoveze complet. Pentru început, acesta a demolat toți pereții inutili, după ce a consultat un inginer structurist și a obținut permisiunile legale corespunzătoare.

După ce toate calculele au fost efectuate, bărbatul a dărâmat pereții despărțitori, care separau holul, coridorul, baia, bucătăria și camera de zi. Grație acestei manevre, el a obținut un metru pătrat suplimentar, necesar pentru extinderea băii, astfel încât în baie să încapă cabina de duș, mașina de spălat, chiuveta, vasul de toaletă și un dulăpior cu rafturi, ceea ce era de neconceput în trecut.

Idei renovare apartament mic

Întrucât bucătăria s-a transformat într-o zonă deschisă, pentru a nu risipi spațiul cu mobilă de dimensiuni mari, acesta a comandat mobilier compact, stilat și ergonomic, numai bun pentru viața de zi cu zi, lăsând doar ceea de ce are nevoie: masa, aragazul, blatul, chiuveta, frigiderul.

Zona pentru gătit este mică, în schimb e practică. Pentru un plus de confort, Andrei a echipat peretele cu câteva dulapuri suplimentare și chiar a găsit loc pentru o hotă. În acest fel, totul este la îndemână.

Zonă de luat masa e destinată pentru două persoane și un bebeluș, dar proprietarii nu au nevoie de mai mult. Pardoseala arată prietenos, e ușor de îngrijit și este foarte durabilă.

Idei design apartament mic

Camera de zi, sau mai bine zis, zona de living, a fost echipată cu o canapea spațioasă și o măsuță compactă, numai bune pentru a petrece serile alături de cei dragi. Însă, la nevoie, pot primi și câțiva oaspeți acolo.

Pe peretele opus a fost montat un televizor, care se asociază perfect cu zidăria albă din spatele său. Spațiul deschis a extins funcționalitatea și confortul coridorului, și de acum înainte, spațiile mici și înguste cu siguranță nu-i vor mai stresa pe proprietari.

Idei amenajare apartament cu o cameră

Tavanele extensibile au mărit vizual suprafața apartamentului, grație aspectului neted și lucios, dar și iluminării corespunzătoare. Suprafețele netede și lucioase, oglinzile, tonurile deschise – toate acestea adaugă prospețime și extind vizual spațiul din apartament.

Și pentru ca apartamentul cu pereți și tavane albe să nu arate ca o sală de operații, familia a decis să creeze contraste, cumpărând mobilă și perdele de culoare neagră. Iar pentru a delimita zona de living, au optat pentru tonuri maro închis.

Dormitorul a fost renovat – ferestrele vechi din lemn au fost înlocuite cu ferestre PVC, s-a cumpărat un radiator nou, iar pereții au fost nivelați cu rigips. Deasupra patului a fost creată o nișă.

Uite așa rățușca cea urâtă s-a transformat într-o lebădă. Firește că dintr-un apartament mic nu vei obține niciodată o vilă, dar poți crea condiții bune de trai dacă îți dorești cu adevărat acest lucru și abordezi problema creativ.

Citește și: Nu contează suprafața, ci cum o folosești: 20 de idei superbe pentru amenajarea unui apartament mic!