Prima impresie contează! 3 sfaturi utile pentru amenajarea holului de la intrare!

Cu toții avem zile proaste. Dar e important să uităm de ele imediat cum trecem pragul casei, ca negativul să nu se răsfrângă asupra celor dragi. Și acum imaginează-ți că vii obosit, flămând și prost dispus de la muncă, deschizi ușa, și ce vezi? Pantofi împrăștiați peste tot, covorașul murdar, cuierul supraîncărcat, astfel încât nu ai unde agăța paltonul și nu ai unde pune pungile de cumpărături.

Despre ce fel de bună dispoziție mai poate fi vorba. Și tu te confrunți cu această scenă în fiecare zi, dar imaginează-ți ce reacție poate avea persoana care pășește pragul casei tale pentru prima data! Prin urmare, am selectat pentru tine cele mai bune idei de amenajarea holului, astfel încât spațiul să fie organizat modern și eficient.

Idei amenajare hol mic

Chiar dacă petrecem mai puțin timp acolo, pardoseala și pereții din hol nu trebuie neglijate. Alege materiale rezistente la uzură, ușor de curățat, în tonuri deschise. Pentru pereți – tapet vopsibil sau tencuială decorativă, pentru pardoseală – gresie porțelanată și acoperire cu PVC.

Nu uita de iluminare, holul trebuie să fie luminos, dar ne agasant. Asigură-te că ai posibilitatea să aprinzi lumina atât din prag, cât și din cameră. În mod ideal, instalează un senzor de mișcare și lumină automată. Până la urmă, nu costă un pumn de bani, dar e foarte confortabil. În acest fel, apartamentul întotdeauna îți va ura un soi de bine ai venit.

Lumina din hol trebuie să fie cât mai apropiată de lumina naturală, mai ales dacă există oglinzi. Apropo, dacă spațiul și bugetul îți permit acest lucru – comandă o oglindă mare. O oglindă de dimensiuni mari, va ajuta la extinderea vizuală a spațiului și va face holul mai luminos. În plus, este foarte practică. Înainte de a ieși din casă, vei ști sigur că arăți impecabil.

În hol nu trebuie să rămână colțuri întunecoase. Deci fără lumină moale și difuză. Aceasta “înghite” spațiul și transformă holul într-un loc mic, respingător și periculos.

Amenajare hol mic și îngust

De regulă, fiecare hol este dotat cu o zonă murdară. Acolo unde poți să-ți dai jos pantofii, să îți dai jos hainele umede, să atârni o umbrelă. Această zonă trebuie delimitată foarte clar, pentru a nu captura întreg spațiul. Poți folosi un covoraș sau două acoperiri diferite, în loc de marcaj. De asemenea, zona poate fi delimitată cu ajutorul pereților, mobilei sau oglinzii.

La un moment dat, designerii au vorbit cu voce tare despre joncțiunea a două acoperiri diferite ca despre o anti-tendință. Dar în timp, lucrurile s-au inversat, deoarece acesta este un mod excelent de a crea o barieră suplimentară împotriva murdăriei adusă de afară. Apropo, în Japonia, pentru a face mai evidentă această delimitare, poate să difere chiar și înălțimea învelișurilor de pe podea.

Idei mobilier hol mic

Caută produse ergonomice – scaune pliabile, rafturi suspendate, pufuri cu spațiu de depozitare, rafturi pliabile pentru încălțăminte. Mobilierul care îmbină mai multe funcții simultan va face holul tău mai spațios. Dacă spațiul este foarte limitat, lasă doar câteva elemente care sunt esențiale, de exemplu, cuierul pentru hol sau raftul pentru pantofi. Folosește mobilier îngust. Astăzi producătorii de mobilă oferă o mulțime de soluții pentru spații înguste: console, rafturi pentru pantofi, diverse etajere.

Asigură-te că ai suficiente rafturi și cuiere ca să ajungă pentru toată familia + pentru câțiva oaspeți, o mică bancă pe care să te poți așeza sau să poți pune câteva pungi grele, cârlige pentru genți și umbrele la nivelul potrivit și un raft îngust cu suport pentru chei.

Totul trebuie să-și aibă locul său, holul trebuie să fie luminos, organizat și confortabil, astfel încât să te întorci de la muncă cu sinceră și îmbietoare plăcere.

Citește și: Bucătărie mică, idei mari: 12 trucuri folosite de designeri pentru amenajarea bucătăriilor mici!