Prea mult negru: 7 greșeli vestimentare care te îmbătrânesc

Unele femei încearcă să arate mai tinere decât sunt și își aleg haine pentru adolescenți, alte femei din contra, ajunse la 40 de ani, poartă doar haine băbești și astfel par și mai bătrâne, puține însă încearcă pur și simplu să se îmbrace potrivit vârstei.

Ce totuși să nu îmbraci, dacă nu vrei să pari bătrână? Află în continuare.

1. Culori pastelate

Pielea noastră devine mai palidă cu vârsta, de aceea hainele de nuanțe pastelate ne pot ajuta să arătăm mai fresh, asta însă doar cu condiția că nu întreaga ținută este în culori pastelate. Astfel riști să pari mai bătrână. Varianta ideală este să combini nuanțele pastelate cu cele intense, de exemplu, un albastru pastelat și un albastru intens foarte închis.

2. Prea mult negru

Dacă nu e purtat corect, negrul poate îmbătrâni. De aceea, ai grijă ca atunci când porți ceva de culoare neagră:

-să porți și o eșarfă colorată;

-să alegi o linie de decolteu mai largă, de formă rotundă sau triunghiulară, așa încât negrul să nu fie prea aproape de față;

-să te machiezi mai mult, pentru ca să echilibrezi culoarea neagră de pe tine;

-să porți un lănțișor sau niște cercei masivi;

-să optezi pentru negru în partea de jos și ceva mai colorat sau mai deschis în partea de sus.

3. Haine de tip sac

O tunică și niște pantaloni largi vor da de înțeles că încerci să ascunzi ceva. Echilibrează ținuta optând pentru ceva strâmt în partea de sus și larg în partea de jos sau invers. O parte din silueta ta trebuie să fie vizibilă, altfel riști să pari mai voluminoasă și mai bătrână.

4. Prea multe accesorii

Coco Chanel spunea: „Înainte să ieși din casă mai privește-te o dată în oglindă și scoate ceva de pe tine”. Prea multe accesorii te pot îmbătrâni. Nu purta seturi formate din cercei, inel, lănțișor și brățară. Poartă cel mult două elemente.

5. Sutien nepotrivit

Un sutient prost va face ca și hainele să stea prost pe tine, iar sânii să fie lăsați. Cumpără-ți un sutien bun care să te avantajeze. Cel mai bine să te consulți cu specialistul atunci când vrei să-ți cumperi unul.

6. Ochelari

Rama ochelarilor este foarte importantă, alege dintre cele moderne. Uită de ochelarii fără ramă, pentru că îmbătrânesc.

7. Imprimeuri

Fii mai precaută cu ele, alege imprimeurile clasice: dungi sau buline. Renunță la cele cu flori, fiindcă te fac și ele mai bătrână.