Poruncile unei adevărate lady: 14 lucruri de care ar trebui să țină cont fiecare femeie!

Cât de puțin reușim și facem din ceea ce făceau strămoșii noștri. Zilele acestea îmi amintisem de bunica… Pot vorbi despre ea la nesfârșit: cocea niște pateuri care nu se rețineau în farfurie mai mult de cinci minute. Nu a avut niciodată pantofi fără toc până la 96 de ani, deși garderoba ei era destul de modestă. Purta întotdeauna în geantă o sticluță rară de cristal în care turna parfum și folosea întotdeauna aceeași aromă. Nu ieșea niciodată din casă fără pălărie.

Și în amintirea bunicii mele am decis să împărtășesc cu voi câteva dintre sfaturile ei înțelepte și minunate. În opinia mea, nu au preț!

1.„Nu lua niciodată instrumentele în mână de față cu bărbații – altfel, le vei repara pe toate singură întreaga viață” – mi-a zis bunica când am încercat să repar o priză.

2.Dacă nu te-a invitat nimeni la o întâlnire până miercuri – după asta spune că ești ocupată – fetele decente ar trebui să fie solicitate.

3.Dacă te-a sunat un tânăr și te-a invitat la o întâlnire în aceeași zi în care v-ați cunoscut, planific-o peste câteva zile.

4.Dacă te-a sunat la câteva zile după ce v-ați cunoscut – nu accepta din prima, chiar dacă ai așteptat mult acea invitație.

5.Nu comanda cele mai scumpe bucate din restaurant, poate că te-a invitat din ultimii bani – sarcina ta este să vezi dacă poate fi drăguț, cum se comportă la masă, dar nu să mănânci pe banii cuiva.

6.Parfumul este cea mai bună cosmetică pentru o fată tânără. Să nu cumva să-l torni peste tine – două atingeri în zona gâtului sunt suficiente.

7.Ai grijă întotdeauna cum îți pui picioarele – genunghii doar împreună, mai ales dacă ești în fustă. Picioarele trebuie plasate paralel – în niciun caz stângaci. Nu există nimic mai urât decât o fată care nu știe să stea frumos.

8.Ai grijă și la mâini – este indecent să fluturi din ele, mai ales în fața interlocutorului.

9.Nu râde tare – nu ești un cal.

10.Niciodată să nu te săruți și să nu te îmbrățișezi în văzul tuturor. Aceste lucruri trebuie să fie intime.

11.Nu fi geloasă – este lipsit de sens. Fie ai încredere, fie nu. Nu există o a treia variantă în acest caz.

12.Tratează-i pe oameni așa cum ai vrea să fii tratată tu. Dacă nu îți iese, mai încearcă odată.

13.Să nu cumva să cari lucruri grele fiind căsătorită – el ar trebui să știe că asta e dăunător pentru tine.

14.Dacă el nu ezită să ia masa la tine în casă când i s-a propus, dar nu ți-a adus nici măcar o cutie cu bomboane sau un buchet de flori, spune-i „la revedere” unui asemenea cavaler!